“Ушкодження дуже серйозні”. Кабмін виділив 30 млн грн Одеської ОВА на закупівлю палива для генераторів після енергоаварії на підстанції

Про це 7 лютого на засіданні Кабміну повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відеозапис промови глави уряду опубліковано на його сторінці у Facebook.

“Критична інфраструктура запитана. Люди мають тепло і воду. Ремонтні роботи тривають 24/7. Завдяки цьому принаймні чотири-п’ять годин на день у людей має бути світло. Робимо все можливе, щоб покращити ситуацію, але будемо відвертими, що пошкодження дуже серйозні”, – сказав Шмигаль.

За його словами, до Одеси вже завезли понад 80 потужних генераторів і їхнє підвезення триває. Крім того, у місті та районі працює мережа пунктів незламності, додав прем’єр.

“Також сьогодні рішенням уряду виділяємо із резервного фонду держбюджету Одеської ОВА 30 млн грн на закупівлю палива для генераторів. Це дозволить тримати у робочому стані критичну інфраструктуру до завершення ремонтів”, – зазначив Шмигаль.



контекст:

За повідомленням Одеської ОВА, 3-4 лютого в області сталися дві великі аварії на потужностях “Укренерго”. Вранці в суботу внаслідок такої аварії сталася пожежа, Одеса та Одеський район були знеструмлені. Голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький та міністр енергетики України Герман Галущенко терміново вирушили до Одеси.

Кудрицький того ж дня на брифінгу в Одесі розповів, що з ладу вийшло обладнання, яке кілька разів зазнавало російських ракетних ударів. Пошкодження на об’єкті “комплексні та дуже важкі”, наголосив глава ОВА. Станом на 16:45 4 лютого без електрики залишалися 500 тис. абонентів регіону.

Вдень 5 лютого без електрики залишалося близько 300 тис. абонентів. До регіону відправили десятки потужних генераторів, проінформував Шмигаль.

Previous post СБУ викрила злочинні угруповання, які тероризували мешканців Одеси, Харкова та Сумщини (фото)
Next post Олімпійські комітети країн півночі Європи закликали не повертати спортсменів із РФ та Білорусі на змагання