Одеські енергетики заявили, що обурені безпідставними звинуваченнями НКРЕКУ

Єдиною причиною для накладення штрафу стала відсутність на офіційному сайті компанії у розділі “Графіки відключення” вказівки дати останнього оновлення. У “ДТЕК Одеські електричні мережі” повідомили, що звинувачення НКРЕКУ є абсурдними, а норму, за якою накладено штраф, прийнято буквально напередодні.

“Загалом ми намагаємося не звертати увагу на всі ці безпідставні та провокаційні звинувачення та продовжуємо день і ніч відновлювати мережі в регіоні. Однак таке несправедливе ставлення комісії демотивують енергетиків. Ситуація в Одесі, мабуть, найскладніша по всій країні. Але за останній тиждень ми разом із колегами з “Укренерго” змогли стабілізувати ситуацію, і сьогодні Одеса та область практично без обмежень. Останні дні світло є по 17–18 годин на добу”, – цитує агентство “РБК-Україна” слова генерального директора “ДТЕК Одеські електричні мережі”. Дмитра Григор’єва.

В агентстві повідомили, що НКРЕКУ попереджала, що знову штрафуватиме енергетиків за спроби позиватися до комісії.

“Раніше суд став на бік вінницьких енергетиків у суперечці з НКРЕКУ та повністю відкинув усі звинувачення комісії на адресу енергетиків”, – пише “РБК-Україна”.

контекст:

Росія завдала вже 14 масованих ракетних атак по інфраструктурі України з початку осені 2022 року, ще 17 атак було вчинено із застосуванням дронів-камікадзе, зазначали в “Укренерго”. В країні стали вводити тимчасові відключення світлав окремих випадках вони сягали кількох діб.

За даними уряду України на грудень, фактично 50% енергосистеми було пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Російський ракетний бліцкриг на українську енергетику провалився і втратив сенс, енергосистема вистояла, заявила у лютому українська розвідка.

Previous post Переговори розпочнуться, коли Україна отримає можливість диктувати умови – посол Литви – новини України, Політика
Next post Офіс генпрокурора ініціював арешт українських суден в Іспанії, щоб запобігти їх передачі до РФ