Європейські країни виділять Україні військове обладнання на понад 200 мільйонів фунтів – новини на УНН

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Україна отримає обладнання, включаючи запасні частини для танків, безпілотні авіаційні системи, засоби радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони у рамках першого пакету багатомільйонного фінансування від Міжнародного фонду для України (IFU). Про це повідомляє Міноборони Великобританії. УНН.

Повідомляється, що перший пакет обладнання був узгоджений Великобританією, Нідерландами, Норвегією, Швецією та Данією. Ці партнери разом з Ісландією та Литвою внесли до фонду загалом понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів.

Цитата

«При очікуваній вартості понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів перший пакет включатиме життєво важливі можливості у вигляді артилерійських боєприпасів, морської розвідки, спостереження та рекогносцирування, а також запасні частини для обладнання, у тому числі для танків», – йдеться в повідомленні.

Міністр оборони Бен Уоллес заявив, що цей комплект обладнання забезпечить значний приріст можливостей Збройних Сил України та підтримає їхню здатність захищати свою країну.

“Очолюваний Великобританією Міжнародний фонд для України демонструє відданість Великобританії та наших союзників забезпеченню отримання Україною життєво важливої ​​військової допомоги, необхідної для захисту від незаконного вторгнення Росії”, – сказав він.

Наголошується, що у першому пакеті підтримки IFU взяли участь як британські, так і міжнародні галузеві постачальники для задоволення пріоритетів України у забезпеченні смертоносного та нелетального обладнання, при цьому понад 40 країн представили понад 1500 пропозицій у 11 сферах можливостей.

Доповнення

ЄС має намір оголосити новий пакет допомоги Україні на 400 млн. євро.

Previous post Зеленський назвав ситуацію в Бахмуті “найскладнішою з усіх” областей України – новини на УНН
Next post Новий масштабний наступ Росії таки розпочався чи ні? Пояснюємо