“Все продавай, але більше двох відсотків собі в кишеню не бери”

“Я спілкувався з усіма міністрами оборони, включаючи [действующего, Сергея] Шойгу, так би мовити, приватно – я точно знаю, які він давав установки. Тобто він казав, що, звісно, ​​жодної війни не буде. Тобто треба залишити ядерну тематику як предмет для переговорів, а решту можна продавати, здавати і, власне, заробляти. Красти, так, у прямому значенні. Так і було”, – сказав Пугачов.

Він згадав призначення міністром оборони Росії у 2007 році Анатолія Сердюкова (займав посаду до 2012 року).

“Призначаючи одного з міністрів, передостаннього, він просто йому казав, що треба все продати, розпродати, але більше двох відсотків собі в кишеню не бери”. мається на увазі продаж нерухомості – взагалі всього… Я буквально пам’ятаю цю історію, тому що я з ним після цього розмовляв, і він приблизно те саме продекларував. Він сказав, що “я не розумію, навіщо ці військові училища, академії в центральних місцях, гігантські будівлі, якісь науково-дослідні інститути просто в центрі Москви… Це треба все продати та гроші роздерибанити”. Ось і все”, – пояснив Пугачов.

Колишній друг Путіна також відповів на запитання, скільки потрібно було давати Путіну.

“Я точно цього не знаю. Тому що немає і не було, умовно кажучи, такої такси: що ось Путін казав: “20 відсотків будеш мені”. Тобто я знаю випадки, коли від якихось, скажімо, зовсім лівих угод:” не те що корупційних, а просто розкрадання федерального бюджету – Путін отримував 100 відсотків, і ці суми – це мільярди доларів, тому Путін ніколи б не сказав, що “будеш мені, там, 5 відсотків платити”, – вважає він.

Пугачов припускає, що така сама ситуація була в Путіна і з Шойгу після його призначення міністром.

“У зв’язку з цим до початку бойових дій російська армія прийшла в тому стані, в якому ви бачите”, – наголосив він.

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

24 лютого 2022 року Путін оголосив про вторгнення в Україну, розпочавши повномасштабний етап війни. Спочатку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився. Фактично РФ розв’язала війну проти України у 2014 році, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим та окупувала частину Донецької та Луганської областей.

Ще в листопаді в Пентагоні заявляли, що Росія, ймовірно, втратила половину своїх основних бойових танків і витратила більшу частину своєї високоточної зброї у війні в Україні. За оцінкою глави міноборони Великобританії Бена Уоллеса, з початку війни боєздатність розгорнутих в Україні сухопутних військ РФ знизилася більш ніж наполовину.

Голова правління Київської школи державного управління імені Сергія Нижнього Віктор Андрусів вказував, що російська армія будувалась 10 років і на неї з 2011 року було витрачено $770 млрд.

Як зазначав російський політолог Станіслав Бєлковський, повномасштабна війна РФ проти України довела, що армія РФ є неефективною. “Ми знаємо, що у Путіна немає збройних сил. Нам розповідали, що це друга армія світу, скорочено – ВАМ. Тому зараз я придумав бренд ФІГВАМ. Це рубрика, яка описує реальний стан колишньої другої армії світу”, – говорив політолог.

За даними Генштабу Збройних сил України на 15 лютого 2023 року, від початку повномасштабного вторгнення ліквідовано майже 140 тис. російських окупантів.

Previous post Колишній глава Казахстану Назарбаєв позбавлений довічних привілеїв
Next post Естонія депортувала місцевого координатора «Безсмертного полку»