Президент Світового банку оголосив про намір піти у відставку достроково

“Малпас повідомив сьогодні раді виконавчих директорів про свій намір піти у відставку до кінця фінансового року […] 30 червня, після того, як він пропрацював більше чотирьох років. Під час перебування Малпаса на посаді він зосередився на пошуку більш дієвої політики для прискорення економічного зростання, скорочення бідності, підвищення рівня життя та зниження тягаря державного боргу», – йдеться у повідомленні.

У прес-релізі сказано, що за останні чотири роки організації групи “оперативно відреагували на глобальні кризи, мобілізувавши рекордні $440 млрд у відповідь на пандемію COVID-19, війну в Україні, різке уповільнення темпів зростання, непосильний тягар боргу, зміна клімату, нестача продовольства , добрив та енергії”.

“Останні чотири роки були одними з найзначніших у моїй кар’єрі. Домогшись значного прогресу і добре подумавши, я вирішив зайнятися новими завданнями”, – заявив Малпас.

Bloomberg зазначає, що Малпасу 66 років, термін його повноважень на посаді голови Світового банку спливає у квітні 2024 року.

Агентство звертає увагу, що у 2022 році Малпас на конференції про причини зміни клімату “заплутався у питанні”, після чого з’явилися заклики відправити його у відставку.

контекст:

Світовий банк є одним із найбільших позичальників у світі, другим після Міжнародного валютного фонду. Це один із ключових кредиторів України.

У квітні 2022 року для підтримки України, яка протистоїть російській агресії, Світовий банк створив трастовий фонд, Поповнити які можуть різні країни. Спецрахунок для спрямування грошей країн – донорів України створив також Міжнародний валютний фонддонори можуть надсилати через нього ресурси для допомоги Україні у вигляді грантів та позик.

Previous post Джонсон: Росія втратила право протестувати проти участі України в НАТО – новини на УНН
Next post Під Луганськом знайшли поховання, можливо, «вагнерівців»