Зеленський заявив, що уряд працює над створенням нових робочих місць

“Провів сьогодні економічну нараду з підготовки до весни. Багато питань. Усі стосуються економічного оновлення України, створення економічних можливостей для наших людей та галузей”, – сказав президент.

В аграрній галузі гостро постає питання розмінування території, зазначив Зеленський. Він розповів, що на рівні Кабінету міністрів України створено міжвідомчу робочу групу, яка займатиметься очищенням ґрунтів від мін і снарядів, що не розірвалися.

Щодо роботи бізнесу президент додав, уряд готує спрощення “у десятках напрямків”. Зокрема, вони стосуватимуться скасування “бюрократичних дозволів та ліцензій”.

“Готуються кроки і у напрямку створення та підготовки робочих місць. Кожне робоче місце зараз у нашій країні – це допомога нашої стійкості. І це шлях для повернення наших людей до України. Відповідні деталі будуть представлені на урядовому рівні”, – сказав Зеленський.

ВІДЕО

Видео: Офіс Президента України / YouTube

контекст:

Влітку 2022 року спад економіки України, зумовлений війною, призвів до зростання рівня безробіття майже до 35%Про це свідчить інфляційний звіт за липень, опублікований Національний банк. За оцінками НБУ, війна призвела до рекордного стрибка кількості незайнятих, головні причини – скорочення бізнес-активності та міграційні процеси.

Протягом 2023 року безробіття протягом року залишатиметься на високому рівні – близько 26%, повідомляли у Національному банку України. Водночас інфляція сповільниться до 18,7%, а реальний ВВП зросте лише маржинально – на 0,3%.

Previous post Будь-які спроби Росії перехопити ініціативу мають бути зламані – Зеленський – новини на УНН
Next post прогноз за картами Таро — Астрологія — tsn.ua