Президент Світового банку Девід Малпас достроково йде у відставку – Новини України, Банки

Президент Світового банку Девід Малпас заявив, що збирається достроково залишити свою посаду – вже наприкінці червня. Його заява про майбутню відставку опублікована в LinkedIn.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

“Я повідомив раді директорів групи Світового банку про свій намір піти у відставку наприкінці фінансового року”, – написав Малпас. Він не пояснив своєї відставки, але агентство Reuters пише, що у нього були розбіжності з Білим домом щодо клімату.

П’ятирічний термін повноважень Малпасса мав спливти у квітні 2024 року. Його призначили на посаду за президентства Дональда Трампа на початку 2019 року.

Але у вересні 2022 року Малпас потрапив під шквал критики, коли не зміг пояснити свою позицію щодо зміни клімату.

На Тижні клімату в Нью-Йорку його запитали, чи згоден він із науковим консенсусом про те, що спалювання людиною викопного палива швидко та небезпечно нагріває планету.

“Навіть не знаю, – відповів тоді Малпас. – Я не вчений”.

Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що США, які за традицією обирають президента Світового банку, з нетерпінням очікують на старт процесу з вибору наступника Малпаса.

За даними Reuters, серед потенційних наступників називають Саманту Пауер (голова USAID), Раджива Шаха (колишній глава USAID, зараз президент Фонду Рокфеллера), Мінуш Шафік (президент Лондонської школи економіки), Уоллі Адейемо (заступник міністра фінансів США).

Попередник Малпасса Джим Ен Кім очолював Світовий банк сім років – з 2012 до 2019 року.

  • Світовий банк є адміністратором цільового фонду донорів, через який Україна отримує міжнародну фінансову допомогу.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Словаччина. Через проблеми з митницею РСЗВ та САУ Заходу везуть на ремонт манівцями – SZ – новини України, Світ
Next post Російська авіація продовжує суттєво відставати у війні – британська розвідка