Голова російського Промзв’язку банку Петро Фрадков отримав підозру від СБУ – Новини України

Служба безпеки України повідомила про підозру голові російського Промзв’язку банку Петру Фрадкову. На сайті СБУ йдеться, що йому інкримінують ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу у зв’язку із причетністю до створення “рублевої зони” на окупованих територіях.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

На базі захоплених росіянами офісів українських банків відкриваються філії Промзв’язку банку, а сам Фрадков координує діяльність окупаційної влади щодо блокування обігу гривні.

Для цього росіяни заборонили на захоплених територіях проводити електронні операції та готівкові розрахунки у гривні, а також унеможливили інкасацію української валюти.

Максимальне покарання, передбачене статтею, що інкримінується Фрадкову, – довічне ув’язнення.

Петро Фрадков – син колишнього прем’єр-міністра та колишнього директора Служби зовнішньої розвідки РФ Михайла Фрадкова. Як батько, так і син перебувають під українськими та західними санкціями.

Промзв’язокбанк — державний банк Росії, який надає фінансову підтримку російському оборонному сектору та російським військовим. Незаконно працює на окупованому Росією Кримському півострові та перебуває під санкціями. Фрадков як голова правління Промзв’язку банку безпосередньо відповідає за підтримку дій та політики, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У проекті 10-го пакету санкцій немає обмежень проти “Росатому” та російських алмазів – польський дипломат
Next post Число вбитих в Україні російських військових перевищило 140 тисяч – Генштаб ЗСУ