Іпотечне кредитування впало у 5,3 разу за договорами та у 4,3 рази за грошима – Новини України, Банки

Банки видали 2009 іпотечних кредитів на загальну суму 1,96 млрд грн у 2022 році. Порівняно з 2021 роком нове іпотечне кредитування скоротилося у 5,3 раза за кількістю договорів та у 4,3 раза у грошовому вираженні, повідомляє прес-служба Національного банку України.

Переважна частина іпотечних кредитів у 2022 році – дві третини за кількістю договорів – були надані у січні-лютому до початку повномасштабної військової агресії РФ, уточнюють у НБУ.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Навесні іпотечні кредити взагалі не надавалися. Після повного затишшя у березні-травні іпотечне кредитування почало повільне поновлення завдяки державним програмам підтримки кредитування “Доступна іпотека” та “єОселя”.

Влітку видачі були поодинокими, восени почалося поступове відновлення: у вересні-листопаді 2022 року банки видали 252 іпотечні кредити на загальну суму майже 280 млн. грн., а в грудні – 405 кредитів на 501 млн. грн. Це найвищий місячний показник від початку повномасштабної війни

Абсолютна більшість (99%) усіх нових іпотечних кредитів у червні-грудні 2022 року видана на придбання житла на вторинному ринку.

Падіння ринку іпотеки: українці взяли лише 2000 кредитів на квартири за рік

У лідерах із іпотечного кредитування – Київ та Київська область – 241 договір на загальну суму майже 345 млн грн (43% від загального обсягу).

Далі йдуть Волинська область – 48 договорів на 60 млн грн (8%), Вінницька область – 37 договорів на 50 млн грн (6%) та Чернігівська область – 54 договори на 47 млн ​​грн (6%).

Падіння ринку іпотеки: українці взяли лише 2000 кредитів на квартири за рік

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post США розглядають можливість збільшення виробництва боєприпасів через масове використання в Україні – новини України, Політика
Next post Південна Корея знову називає КНДР «ворогом». Цього не було 6 років