СБУ передала на користь України активи російського бізнесмена у Чернігівській області на суму 1 млрд грн

“Рішення стосується всього нерухомого майна компанії та корпоративних прав на неї. Загальна вартість вилученого на користь держави майна становить понад 1 млрд грн”, – йдеться у повідомленні спецслужби.

За даними слідства, кінцевим бенефіціаром підприємства є російський бізнесмен, котрий працює на військово-промисловий комплекс країни-агресора Росії. Встановлено, що він володіє групою російських компаній, які виконують замовлення виробництва військового одягу та спорядження для окупаційних угруповань РФ.

У СБУ додали, що наразі у рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України) продовжується розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.



контекст:

122 власники пакетів акцій компаній, зареєстрованих в Україні, мають російське чи білоруське коріння. Такі дані надала виданню “ГОРДОН” платформа великих даних Vkursi.

Внаслідок війни, яку в лютому 2022 року розпочала Росія, Україна зазнала збитків на суму понад $700 млрд, повідомляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 3 січня 2023 року. Він заявляв, що відновлювати Україну влада має намір насамперед за рахунок заарештованих активів РФ.

Previous post У Дніпрі медики в дивовижний спосіб рятують очі бійцям і цивільним, які постраждали від вибухів
Next post Парламентські вибори у Казахстані виграла правляча партія – екзит-поли