Сенс Банком зацікавився польський гурт Polsat Plus Зигмунда Соложа – Forbes – новини України, Банки

Польська група Polsat Plus цікавиться українським Сенс Банком, який належить підсанкційним росіянам Андрію Косогову, Михайлу Фрідману та Петру Авену. Про це повідомив Forbes із посиланням на два джерела.

Forbes стверджує, що йдеться саме про Polsat Plus, яку контролює мільярдер Зігмунд Солож.

До групи входять платформа супутникового телебачення Cyfrowy Polsat (одна з найбільших приватних компаній Польщі), телеком-оператор Polkomtel, кілька телеканалів, інтернет-провайдер Netia, медіакомпанія Interia, енергетичний холдинг Zepak.

Солож також володіє міноритарною часткою у польському Plus Bank.

Національний банк категорично відкинув можливість продажу Сенс Банку російськими власниками.

“Українське законодавство не передбачає механізмів для того, щоб підсанкційні особи скористалися правом на відчуження акцій банку до моменту зняття санкцій”, – йдеться у повідомленні регулятора.

  • АТ “Сенс Банк” – це колишній Альфа-банк, який відмовився від старого бренду через його російське походження.
  • Найбільші бенефіціари Сенс Банку – Андрій Косогов (40,96%), Михайло Фрідман (32,86%), Петро Авен (12,40%) – перебувають під санкціями РНБО. Вони передали свої акції Альфа-банку до управління незалежної довіреної особи Симеона Дянкова, якого порадив голова наглядової ради Альфа-банку Роман Шпек.
  • У жовтні Верховна Рада ухвалила закон, що дозволяє націоналізувати системні банки під час воєнного стану за 1 гривню, а РНБО ввела санкції проти майже 4000 осіб та компаній із Росії. Серед них виявилися і власники Альфа-банку.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Збірна України виграла секретний товариський матч в Англії
Next post в яких умовах фермери півдня України працюють на врожай-2023