Мін’юст США підозрює Credit Suisse та UBS у сприянні російським олігархам – новини України, Економіка

Швейцарські Credit Suisse та UBS перебувають під наглядом Міністерства юстиції США, яке проводить розслідування можливої ​​допомоги банків російським бізнесменам у запобіганні санкціям. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Інформаційні запити були направлені ще до кризи в Credit Suisse, яка привела до поглинання банку конкурентом – UBS.

За словами джерел, Мін’юст досліджує роботу банків із клієнтами, що потрапили під санкції, і можливі порушення законів співробітниками цих банків. У Credit Suisse та UBS відмовилися коментувати цю ситуацію.

Раніше Credit Suisse славився своїми послугами для заможних росіян, але у травні минулого року банк припинив роботу з російськими індивідуальними клієнтами. На момент припинення роботи з цими клієнтами банк керував близько $33 млрд для російських клієнтів, що на 50% більше, ніж у UBS, незважаючи на те, що останній мав більший бізнес із управління капіталом. На тлі новин щодо розслідування акції UBS впали на 7,2%.

За порушення санкцій США банкам можуть загрожувати серйозні штрафи. У 2014 році BNP Paribas погодилася виплатити майже $9 млрд після того, як визнала себе винною за звинуваченнями США в обробці транзакцій для суданських, іранських і кубинських організацій, що потрапили під санкції.

У 2019 році Standard Chartered Bank погодився виплатити понад $1 млрд для врегулювання розслідування Міністерства юстиції, в якому колишній співробітник банку визнав себе винним у змові з метою порушення санкцій США проти Ірану.

Наталія Софієнко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Міжнародна федерація фехтування допустила росіян та білорусів до турніру: як відреагували Україна та світ
Next post Місія ООН із прав людини зафіксувала 133 жертви сексуального насильства в Україні