Індія не отримає від Росії обіцяного постачання озброєнь

Військово-повітряні сили Індії не зможуть отримати від Росії нові постачання озброєнь. Про це представник індійських ВПС заявив у п’ятницю парламенту. За його словами, Індія чекала цього року на “велике постачання” зброї. Однак російські партнери повідомили, що через війну в Україні вони не зможуть виконати зобов’язання.

У доповіді, раніше опублікованій нижньою палатою індійського парламенту, також наводяться дані, що військові постачання з Росії до Індії скорочуються через війну Росії в Україні. На думку журналістів CNN, це перше документальне свідчення, що Росія може відчувати брак озброєнь на власних фронтах.

У документі не зазначено, про які саме озброєння йдеться, але зазначається, що Індія закуповує озброєння як у Росії, так і в України. У світлі ситуації вона повинна враховувати можливі скасування таких поставок. Про затримки постачання зброї з України у доповіді не згадано.

За повідомленням агентства Reuters, російське посольство в Делі заявило, що не володіє інформацією з цього питання. Головний російський експортер озброєнь Рособоронекспорт поки не відповів на запити журналістів.

  • Росія, як і раніше СРСР, була головним постачальником озброєнь до Індії. В останні 20 років Індія стала приділяти більше уваги оборонному імпорту також із США, Франції та Ізраїлю. Найбільша за останні роки закупівля російських озброєнь у країну відбулася у 2018 році. Тоді Індія уклала з Росією угоду на постачання п’яти зенітно-ракетних комплексів С-400 “Тріумф” на 5,4 мільярда доларів. Три комплекси вже доставлені до Індії, двох країн ще чекає. Також Індія закуповує у Росії винищувачі Су-30 та МіГ-29.
Previous post Сосновський: На турнірах, де будуть росіяни – нас не буде
Next post Як правильно заряджати телефон — поради щодо продовження терміну служби батареї