Raiffeisen Bank розглядає “всі стратегічні варіанти” щодо майбутнього російської “дочки”, але досі не вирішив вийти з РФ

Про це у коментарі “Укрінформу” заявив 24 березня речник Raiffeisen Bank International Крістоф Данц.

“RBI розглядає всі стратегічні варіанти щодо майбутнього “Райффайзенбанку Росія”, включаючи впорядкований вихід із банку. Через складність ситуації, включаючи обмежувальні заходи, введені Російською Федерацією, цей процес все ще продовжується”, – сказано у заяві.

Данц стверджує, що російський “Райффайзенбанк” “практично припинив” свою кредитну діяльність та скоротив обсяги кредитування “приблизно на 30%”.

Він додав, що RBI “суворо дотримується всіх чинних правових вимог Австрії та ЄС, які визнають територіальну, політичну та економічну цілісність України” і, “всупереч заявам у соціальних мережах, не веде бізнес на територіях Донецької та Луганської областей і Кримського півострова ні безпосередньо, ні через свої дочірні компанії.

Австрійська група після початку повномасштабної війни “надавала масштабну гуманітарну допомогу Україні, при цьому не лише пряму фінансову допомогу у розмірі €20 млн, а й всебічну підтримку населенню в Україні та українським біженцям за кордоном”, продовжив речник.

“Райффайзен Банк в Україні”, за його словами, працює “високопрофесійно в умовах воєнного часу, забезпечуючи стабільність банківської системи та виконання”.

1 лютого в Raiffeisen Bank теж заявляли, що вивчають “стратегічні варіанти для бізнесу, у тому числі можливий вихід з РФ через вторгнення Росії в Україну”, пише Reuters.

контекст:

23 березня Національне агентство України з питань запобігання корупції повідомило, що внесло Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів війни за продовження роботи в Росії та офіційне визнання так званих “ДНР” та “ЛНР” через представництво групи в РФ.

За даними НАЗК, до російського бюджету 2022 року банк заплатив у 4,8 разу більше, ніж за весь довоєнний рік. “Російський підрозділ Raiffeisen Bank сплатив до бюджету РФ €559 млн. Це дорівнює вартості близько 95 ракет “Калібр”, якими держава-терорист регулярно обстрілює мирні українські міста”, – йдеться у заяві агенції.

В українському “Райффайзен Банку” заявили, що рішення НАЗК на діяльність української “дочки” групи не вплине.

Previous post Англія – Україна: де і коли дивитись матч кваліфікації Євро-2024
Next post кораблі двох країн були поблизу «Північних потоків» перед вибухами