Шмигаль розраховує на остаточне затвердження програми з МВФ на $15,6 млрд за кілька тижнів

Прем’єр нагадав, що на цьому тижні було досягнуто домовленості з МВФ на робочому рівні за новою програмою фінансування обсягом $15,6 млрд.

“Вона розрахована на 48 місяців і матиме два етапи. Розраховуємо, що вже за кілька тижнів Рада директорів Фонду остаточно затвердить нову програму. Це допоможе нам залучити гроші від інших міжнародних партнерів та профінансувати всі ключові витрати бюджету на цей рік”, – заявив він. .

Як повідомляли в Нацбанку України, фінансування за програмою буде спрямоване на підтримку фіскальної, зовнішньої, цінової та фінансової стабільності, а також поступове економічне відновлення України у післявоєнний період та у процесі приєднання країни до ЄС.

контекст:

Українська влада заявляла, що цього року країна зіткнеться з дефіцитом бюджету $38 млрд. Як пояснював Шмигаль, щоб профінансувати бюджет України, $10 млрд нададуть США, €18 млрд протягом року виділить ЄС. Крім того, Україна очікує на узгодження програми кредитування МВФ.

17 лютого в Україні завершилася робота місії Міжнародного валютного фонду, яка оцінювала ситуацію у країні. За її підсумками Україна та МВФ домовилися на рівні персоналу про перегляд моніторингової програми, повідомили у Фонді. 20 лютого Крісталіна Георгієва прибула з візитом до Києва та зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським та Шмигалем. Прем’єр за підсумками зустрічі заявив, що уряд країни розраховує на старт програми МВФ обсягом $15 млрд.

21 лютого Георгієва заявила, що МВФ готовий надати значну економічну підтримку Україні.

Previous post Навідниця вогню лікарнями Миколаєва проведе 11 років у в’язниці – новини України, Політика
Next post «Україна має право на самозахист» – МЗС про доповідь ООН щодо російських полонених