На програму безповоротних грантів “єРобота” було виділено вже близько 2,5 млрд грн – Шмигаль

“Уряд надає кошти для старту та розвитку власної справи. Бізнес створює робочі місця, сплачує податки, експортує продукцію, інвестує власні кошти, відновлює економіку. Вже близько 2,5 млрд грн виділено. Сотні нових бізнесів працюють. Тисячі людей отримали роботу. Створюємо можливості, щоб в Україні було більше успішних приватних бізнесів”, – сказав прем’єр-міністр.

Також 24 березня Кабмін затвердив порядок підготовки та перепідготовки безробітних. Вони зможуть отримати послуги з профілювання та професійної орієнтації.

“Кар’єрний радник допоможе обрати професію, до якої людина схильна. Безробітні самі вирішать, де їм навчатися. До навчального процесу долучаємо роботодавців. Це заощадить час на адаптацію працівника до нового робочого місця. Навчання оплачуватиметься державою за спеціальним сертифікатом. Таким чином допоможемо тисячам людей”. отримати нові навички та отримати нову роботу”, – заявив Шмигаль.

контекст:

Проект “єРобота” стартував 21 червня 2022 року та передбачає шість програм. Перша – гранти для започаткування нового бізнесу. Друга та третя стосуються аграрної сфери, повідомлялося на сайті Кабміну. Четверта програма – грант на переробне підприємство. Ще два гранти видають за стартап у сфері технологій чи на оплату IT-навчання.

Урядова грантова програма передбачає створення в Україні понад 300 тисяч робочих місць, повідомляла перший віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

У Мінекономіки розповіли 26 грудня, що в рамках чергової хвилі реалізації проекту “Робота” мікрогранти на загальну суму 148,3 млн грн отримають 626 підприємців. У рамках проекту буде створено 1419 робочих місць, наголосила Свириденко. З початку реалізації програми Кабмін затвердив гранти на суму близько 776,8 млн. грн. для 3321 підприємця, додали в Мінекономіки.

Previous post Макрон та Урсула фон дер Ляйєн планують візити до Китаю – Reuters – новини України, Політика
Next post Підпали та вуличні бої. Бунт проти реформи МакронаСюжет