Магнітна буря 11 травня – Гісметео попереджає про небезпеку

Українцям слід запастить зеленим чаем та знизити фізичні навантаження

На Сонці стався сильний вибух, який спричинила пляма AR3296, і вона може принести хвилю магнітних бур на Землю. Одні з таких відбудуться вже сьогодні, 11 травня.

За даними Spaceweather, викид корональної маси (СМЕ) відбувся ще 9 травня. В той час він рухався зі швидкістю понад 1000 км/с, тож два дні поспіль магнітне поле Землі турбують бурі, потужність яких коливається від слабкого (G1) до сильного (G3) рівня.

Як повідомляє сайт Gismeteo, сьогодні на Землі очікується сильна магнітна буря і її активність прогнозується з 18:00 до наступного дня 0:00. 12 травня помірна буря ослабне після третьої години ночі, однак ближче до ранку знову збільшиться до 5 балів потужності. що дорівнює слабкій бурі. Потім запанують невеликі геомагнітні збурення.

Слід нагадати, що магнітна буря такої сили може зашкодити здоров’ю не тільки метеозалежним чи людям із серцево-судинними захворюваннями та порушеннями мозкового кровообігу, а й тим, хто не потрапляє у цю “вразливу” групу. Тож у цей день краще не перенавантажувати себе — не прибирати в саду чи колоти дрова, а більше відпочивати на свіжому повітрі десь на річці, якщо буде дозволяти тепла погода.

Насамперед, магнітна буря може бути також причиною відключення радіозв’язку і збоїв у роботі енергосистем.

Нагадаємо, раніше “Телеграф” писав про перенасичення кількісті сонячних плям у квітні. Синоптики зафіксували 96 плям, що перевищує прогнози вже 26-й місяць поспіль.

Значок інформації

Важливо:
будь-яка інформація медичної тематики, розміщена на сайті Телеграф, носить інформаційний характер і не являється рекомендацією.

Застосування будь-яких медичних препаратів повинно бути узгоджене з лікарем.

Previous post Актуальні тренди індустрії комп’ютерних ігор
Next post День вишиванки 2023 – чому не варто поспішати радіти, що знаменитості носять український одяг