Збирав медобладнання, ліки та інструменти: бойові будні військового медика

Поки військові пакували зброю, він збирав медобладнання, ліки та інструменти. Про бойові будні військового медика – розповість Євген Соломін.

Для Віктора війна розпочалася з дзвінка з повідомленням, що треба прибути в прикордонний загін. Чоловік спершу вирішив, що мова про чергові навчання. Але цього разу все було насправді.

Віктор – військовий фельдшер Мукачівського прикордонного загону. Поки військові пакували зброю, він збирав медобладнання, ліки та інструменти. І у складі зведеного загону рушив на схід.

Віктор Кердівара, фельдшер Мукачівського прикордонного загону:

Ми розташувались у населеному пункті Курахівка. Неподалеку від міста Курахове. Ми прикривали рубежі у напрямку Авдіївки.

З лінії фронту у військовий шпиталь привозили важкопоранених. Часто їхнє життя залежало від швидкості надання медичної допомоги.

Тому зв’язок з тактичними медиками був вкрай важливим – допомогу починали надавати практично в окопі.

Віктор Кердівара, фельдшер Мукачівського прикордонного загону:

Розуміння: день – ніч, свято – не свято немає. Максимально надавати, не думаєш про себе, а думаєш про хлопців, що вони в тяжких умовах. Не всіх хлопців вдалося привезти звідти.

Трапляються на війні й дива. У житті Віктора це було двічі. Вперше привезли пораненого з міною у грудях. Як вона не вибухнула при транспортуванні – самому Богу відомо. Перш ніж за справу взялися медики – довелося викликати саперів.

Віктор Кердівара, фельдшер Мукачівського прикордонного загону:

Сапери вийняли й вони почали її знешкоджувати, і вона дійсно виявилась бойова, і гул був такий.Дійсно, було диво.

Вдруге доля усміхнулася військовому медику в день, коли шпиталь переїздив на нове місце. Ймовірно, місцеві “ждуни” повідомили рашистам про об’єкт, і вони почали його накривати мінами та ракетами.

Віктор Кердівара, фельдшер Мукачівського прикордонного загону:

Тоді вони нас цілий день утюжили цією артилерією, але ми звідти вийшли – жодного пораненого, жодного загиблого. Це було чудо, і цю дату заповнимо назавжди.

Нині старший сержант Держприкордонслужби на ротації. Але готовий будь-якої миті йти на фронт. Бо так можна наблизити перемогу.

Previous post Грузинська авіакомпанія оголосила про запуск для росіян транзитних рейсів до Євросоюзу через Тбілісі
Next post Смертельна ДТП під Києвом – зіткнулися автомобілі Mazda та Honda