Комаровський назвав головні помилки батьків дітей, які постраждали від війни

Комаровський назвав головні помилки батьків дітей, які постраждали від війни

Фото: instagram.com/doctor_komarovskiy

Євген Комаровський

Батьки часто роблять помилку, коли відмовляються від еміграції в безпечні місця, вважає лікар.


 


Лікар і телеведучий Євген Комаровський перерахував головні помилки батьків, чиї діти постраждали від війни в Україні. Відповідне відео опубліковано на його каналі YouTube.


 


За його словами, найпоширеніші – це лікування дітей заспокійливими засобами, захист від спілкування з однолітками і відсутність розмов по-дорослому.


 


“Мені багато ставлять питань про дітей на війні: як дитину заспокоїти, що робити, коли виїхали, коли вона перестане кричати і плакати ночами тощо. Головне – дитяча психіка варіабельніша, стійкіша до стресів емоційних, ніж психіка дорослого. Дитина дуже швидко, умовно кажучи, заводиться, впадає в незрозумілий фізичний стан, але коли минає вплив стресу, коли настає тиша, то дитина навіть відновлюється набагато швидше, ніж дорослий”, – сказав він.


 


Лікар додав, що спроби лікувати заспокійливими препаратами збільшують ризик травматизму, тоді як емоційне регулювання дітей залежить від поведінки дорослих, які поряд.


 


Комаровський відзначив, що батьки часто роблять помилку, коли відмовляються від еміграції в безпечні місця, де дитина може перебувати в дитячому колективі з аніматорами чи педагогами.


 


“Ви не віддаєте дитину в дитячий колектив і кажете: “Він не знає мови, вона там взагалі чужа, вона нікому там не потрібна, нехай краще буде зі мною, нам так страшно, будемо разом”. Чим швидше дитина відірветься від переляканої людини з надлишком емоцій, чим швидше зануриться в середовище, де є діти, які не пережили стрес, тим швидше вона відновиться”, – сказав він.


 


Також телеведучий наголосив, що він не є психологом, він просто висловив власну думку.


 



 


 

Previous post Велепець хоче продовжити працювати із Джимою
Next post З російським Алмаз-Антей співпрацювали 116 західних компаній – екс-міністр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *