У Держприкордонслужбі спростували інформацію про тимчасове закриття кордонів з Молдовою з боку України – новини на УНН

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Україна не припиняла роботу контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Молдовою у південному регіоні, повідомив у коментарі УНН помічник голови Держприкордонслужби України – прес-секретар Андрій Демченко, додавши, що через ракетні атаки Росії можуть спостерігатися перебої зі світлом, проте митники роблять все, щоб забезпечити оформлення громадян.

Цитата

“Перетин кордонів із Молдовою функціонує по нашому південному регіону. Звичайно, пункти пропуску не відірвані від ситуації, пов’язаної з обстрілами Росії критичної інфраструктури України, можуть бути перебої зі світлом. Але й прикордонники та митники роблять все необхідне, щоб забезпечувати оформлення громадян, навіть якщо відбуваються збої з електропостачанням”, – сказав він.

Подробиці

Демченко пояснив, що ситуація з перебоями електроенергії може впливати на певний час на пропускні операції. Однак у разі критичних моментів контрольні служби застосовують і альтернативні елементи живлення для того, щоб продовжувати здійснення пропускних операцій на кордоні.

Доповнення

Молдовські ЗМІ повідомили вранці, що на кордоні з Україною тимчасово закрито пункти пропуску. Зазначалося, що “українські компетентні органи” нібито “не дозволяють перетинати кордон” через ракетні обстріли російськими військами, про що повідомили у прикордонній поліції країни. За даними молдавських ЗМІ, до 11.30 “всі КПП на півночі країни відновили роботу”.

Росія зранку знову атакувала територію України. За повідомленням Генштабу ЗСУ, Сили оборони України збили 54 із 69 російських ракет під час масованої атаки.

Previous post 17 січня — яке церковне свято в православному календарі
Next post Розслідувачі ідентифікували командира «вагнерівців» у Соледарі – засуджений за шахрайство ексофіцер