До чого призведе вигнання Росії з ООН, статусу країни-члена якої вона ніколи не набувала – пояснення юриста – новини на УНН

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Росія не проводила процедури набуття статусу країни-члена Організації об’єднаних націй, які передбачені статутом ООН, а отже, ніколи не була і не є її членом. Така думка в інтерв’ю УНН висловив адвокат, співзасновник Ініціативної групи з вигнання Росії з ООН Максим Баришніков.

Тому росію не можна вигнати з ООН, принаймні доти, доки вона не проведе необхідні процедури набуття членства. Але вихід є.

Цитата

«Росію неможливо вигнати зі складу країн-членів ООН, оскільки Росія як держава ніколи в житті не набувала статусу держави-члена ООН відповідно до положень і вимог статуту цієї організації. Таким чином мова може йти не про припинення її членства, вигнання зі складу членів, а лише про припинення незаконної, безпідставної участі Росії в діяльності ООН і зловживання тими правами, якими вона насправді не має постійного члена Ради безпеки ООН», – пояснив Баришніков.

Для входження до складу ООН росія має пройти процедури, передбачені статтями 3, 4 та 110 статуту Організації, тобто ратифікувати статут відповідно до свого національного законодавства та пройти інші формальні процедури.

Цитата

«Вони ніколи не ставали членами ООН. Це по-перше. По-друге, якщо припинити їхнє незаконне перебування, а законним у цьому випадку є статут ООН та відповідні процедурні норми та правила, якими керуються як Генеральна Асамблея, так і Рада Безпеки ООН, то, по-перше, це призведе до: “А” – Можливості засудження на міжнародній арені дій Російської Федерації. “Б” – можливості швидкого створення або міжнародного трибуналу, або передачі справи до Міжнародного кримінального суду, або до будь-яких інших дій щодо засудження їх за надзвичайно серйозний злочин агресії однієї країни проти іншої. По-третє, це відкриє шлях до ефективного реформування ООН, оскільки, як нам відомо, так зване право вето прийнялося російською федерацією більше разів, ніж усіма іншими країнами, які перебували в Раді Безпеки як постійні члени, разом. Це свідчить про те, що російська федерація давно перетворила своє незаконне перебування в ООН на інструмент проведення своєї зовнішньої політики та захисту того, що вони називають внутрішньою політикою. Таким чином, для нас і для світу загалом це принесе винятково позитив», – вважає юрист.

Детальніше читайте в інтерв’ю Юрист: росія ніколи не була членом ООН та її участь у роботі Організації незаконна

Previous post Каліфорнія готується до останнього удару сильного снігу та дощу – новини на УНН
Next post Може на річницю вторгнення, а може і на березень: Данилов про підготовку Росії до “крайнього ривку” – новини на УНН