Які наслідки мають вибухи на аеродромі в Енгельсі для російської авіації – розповів військовий експерт Олег Жданов – новини на УНН

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Вибухи на російському аеродромі в Енгельсі ніяк не вплинуть на ситуацію на полі бою, однак ускладнять завдання ракетних ударів по території України. Адже якщо буде виведено з ладу цей аеродром, на переміщення авіації потрібно кілька місяців. Про це у коментарі УНН розповів військовий експерт Олег Жданов.

Цитата

«Вибухи на аеродромі в Енгельсі навряд чи вплинуть на настання росіян, а от на ракетні атаки – цілком. Справа в тому, що це основний аеродром, на якому базується стратегічна авіація для завдання ракетних ударів по території України. Остання інформація, яку я побачив, що командний пункт на цьому аеродромі начебто виведено з ладу. А якщо виводиться командний пункт, то управління польотами може бути ускладнене і виникають проблеми із завданням ракетних ударів», – повідомив Жданов.

Як зазначив експерт, перебазування стратегічної авіації неможливе у короткий період часу. Адже треба не лише перемістити літаки, а й усю матеріально-технічну базу. Також необхідно підготувати авіацію до застосування. Для цих дій потрібно не менше 3 місяців.

Крім того, аеродромів, які здатні приймати літаки цього класу і базуються неподалік кордонів з Україною, в Росії не так багато.

«Білорусь зараз не зовсім дозволяє російській армії завдавати стратегічної авації ударів зі своєї території. Вже кілька місяців із Білорусі нічого не прилітає. У Воронежі є стратегічна авіація. І з одного боку, він ближчий до нашого кордону, ніж Енгельс. А з іншого – якщо щось долітає до Енгельса, то до Воронеж він долетить швидше. Тут уже необхідно шукати щось інше. Можливо, за Уралом у них там теж є авіаційні бази. Тоді виникає інша проблема – дуже далеко летіти», – розповів Жданов.

Нагадаємо

26 грудня вранці на російському аеродромі в Енгельсі пролунав вибух. У морі повідомляли про трьох загиблих і що літаки нібито не пошкоджені.

Previous post Подоляк про Медведчука — tsn.ua
Next post “Спокуса для зрілих і молодих чоловіків”. Тіна Кароль засвітила плечі та декольте