Нардеп закликала СБУ розібратися з усіма, хто саботує законопроект про Пан-Євро-Мед – новини на УНН

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Понад півроку законопроект №0151 про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Україною та Молдовою (Пан-Євро-Мед) знаходиться у Парламенті. Цього часу цілком достатньо для усунення всіх недоліків та внесення його на розгляд до Верховної Ради. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомила член комітету ВР з питань антикорупційної політики, нардеп Ірина Фріз.

Затягування розгляду законопроекту вона назвала саботажем та закликала СБУ розібратися з усіма, хто до цього причетний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Російський слід у Мінекономіки”: чиновники міністерства повертають Україну за часів СНД

Цитата

“Півроку більш ніж достатньо для усунення всіх недоліків законопроекту. Думаю, що це своєрідний саботаж середньої ланки і він має бути, на мою думку, під пильним поглядом СБУ”, – повідомила вона.

Фактично через те, що законопроект досі не прийнятий депутатами, торгівля між Україною та Молдовою можлива лише за Договором про зону вільної торгівлі з СНД, яку Україна досі не денонсувала.

“Якщо ми говоримо про те, що фактичним батьком засновником цієї СНД є росія, з якою ми ведемо нещадну війну, то будь-які угоди, які пов’язують нас із цією організацією, мають бути розірвані. А будь-який саботаж розірвання цих угод, на мій погляд, має бути під пильним поглядом правоохоронних органів”, – наголосила Фріз.

Вона запевнила, що депутатський корпус готовий підтримати відповідну ініціативу уряду щодо розірвання чергового договору між Україною та СНД.

“Я впевнена, що ми повинні переходити на двосторонні відносини з країнами, які ще входять до цього напівмертвого об’єднання, тому ми не зволікатимемо і готові проголосувати за цю ініціативу за основу і в цілому”, – резюмувала Фріз.

Нагадаємо

Ще минулого року Прем’єр-міністр України Денис Шмігаль та прем’єр Молдови Наталія Гаврилице підписали протокол між Кабміном України та урядом Молдови про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між двома країнами.

За словами Дениса Шмигаля, зміни до цієї Угоди передбачають застосування Пан-євро-середземноморських правил походження товарів.

Водночас для запровадження цього протоколу Верховна Рада має ухвалити законопроект 0151 про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю, який досі перебуває у стінах Верховної Ради та ще не був винесений на голосування. Тому експортери при проходженні митниці змушені користуватися Договором про зону вільної торгівлі із СНД, в якому, серед іншого, є і росія. На цьому зокрема наполягають у Міністерстві економіки України.

Previous post Змусити Росію голодувати та відмовитися від ядерної зброї – це казка, це не спрацює
Next post ЄС та Великобританія проводять нові переговори щодо протоколу Північної Ірландії – новини на УНН