“Це плювок в обличчя путіна” – політолог про візит Зеленського до США – новини на УНН

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Особистий візит Президента України Володимира Зеленського до США важливий з геополітичної, економічної та військової точки зору, оскільки свідчить про беззастережну підтримку Сполучених Штатів та зміцнення партнерства між державами. Про це у коментарі УНН розповів політолог Юрій Атанов.

Цитата

«Поїздка Зеленського до США дуже важлива з геополітичної, економічної та військової точки зору. По-перше, це плювок в обличчя путіна. Якщо згадати реакцію кремля на відвідування Зеленським Бахмута, пісків одразу почав розповідати, що й путін був у зоні “СВО”. Думаю, що від поїздки до США у кремлі не менше “палало”. Ще один момент, на який хотілося б звернути увагу – повний провал російської розвідки, яка “проморгала” Зеленського в Бахмуті та його виїзд за кордон. Як наслідок, у Росії не змогли завадити чи протидіяти цьому на дипломатичному рівні», – розповів Атанов.

Подробиці

Також, як зазначив політолог, Зеленський зміг віч-на-віч з Байденом обговорити низку важливих питань. Адже системи Patriot та оголошений пакет військової допомоги – це невелика частина того, що обговорювалося на зустрічі.

Крім того, передача систем Patriot, як вірно сказав Дмитро Кулеба, дасть чіткий сигнал союзникам, що нам потрібні такі додаткові системи. Вже у Німеччині депутати запропонували своєму уряду надати Україні більше зброї. США дали чіткий сигнал і на нього орієнтуватимуться союзники», – зазначив плитолог.

Ще один аспект – особиста зустріч завжди зміцнює відносини двох держав. Політолог прогнозує, що допомога від США зростатиме, тому цілком імовірно, що незабаром Україна зможе отримати і ракети більшої дальності, ніж надавали раніше.

«Загалом Зеленський послав меседж українцям, Росії та всьому світу, що за невеликою, але гордою Україною стоїть такий лев, як США. Причому у Білому домі розуміють, що йдеться про партнерство», – вважає Атанов.

Політолог Володимир Воля звернув увагу на формат візиту. Спочатку президент Зеленський прибув до Білого дому на запрошення Байдена, а потім виступив перед загальними зборами обох палат Конгресу США.

«Насправді, це найвищий рівень поваги, який США або надають найважливішим союзникам, або хочуть продемонструвати найвищий рівень підтримки. Тому ці знаки були жестом та посланням українському народу про беззастережну підтримку, яка триватиме доти, доки це буде потрібно Україні», – розповів Воля.

Крім того, як вважає політолог, надання комплексів Patriot та пакету військової допомоги виглядає як висновок на новий рівень співпраці між країнами у військово-технічній сфері, зокрема у наданні військово-технічної допомоги.

«Я думаю, це було послання путіну, що США відповідатимуть пропорційно до тієї ескалації, яку Росія здійснює на території України. І, звісно, ​​надання Patriot відкриває нову сторінку у технічному співробітництві США та України. Тому що це високотехнологічна та дорога зброя, що відкриває можливості до надання і танків, і літаків. Ймовірно, це не станеться автоматично, будуть якісь додаткові консультації. Але це точно нова сторінка у військово-технологічній співпраці США та України», – зазначив політолог.

Нагадаємо

21 грудня Президент України Володимир Зеленський у Білому домі провів зустріч із президентом США Джо Байденом.

Після цього Володимир Зеленський виступив у Конгресі США, де закликав американців підтримати формулу світу, запропоновану Україною, а також провести саміт для досягнення миру в Україні.

Previous post календар і результати спарингів клубів УПЛ — Спорт — tsn.ua
Next post Заступник Саллівана розповів, чи визнають Росію державою-спонсоркою тероризму