“Якщо компанія права, то вона має бути почута та підтримана”, – посол Австрії вимагає справедливого розслідування щодо ККПК – новини на УНН

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенке заявив, що розслідування щодо діяльності Київського картонно-паперового підприємства, яке з 24 лютого ні на мить не зупинило свою роботу, має бути справедливим, а позиція компанії відкритою та почутою. УНН.

Цитата

“Ми підтримуємо позицію України у боротьбі проти росії. Водночас ми також підтримуємо Україну на шляху до ЄС і наше завдання бути впевненими, що якщо ми маємо проблеми – ми повинні говорити про них. Справедливість має перемогти. Я впевнений, що якщо компанія в чомусь має – вона має бути покарана, але якщо компанія має рацію, то має бути почута та підтримана, тому що це саме та річ, яку Україна має усвідомити на своєму шляху до ЄС”, – заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенке.

Посол наголосив, що приємно здивований працьовитістю українців та активізацією бізнесу, незважаючи на війну.

“Я був дуже здивований тим, наскільки український бізнес активізувався, просунувся. Я не очікував такого, думав це буде трохи у «совковому» стилі, але тут я побачив борців за волю – українців. Я вражений цим. Я не можу ухвалити рішення про прийняття України до ЄС, але моє завдання, завдання моєї країни – допомогти Україні. Для нас зрозуміло – Україна має вступити до ЄС, бо вона є неймовірно перспективною у споживчому плані, у плані робочої сили тощо. Ми любимо Україну!”, – повідомив Арад Бенке

Він зазначив, що дуже стурбований з приводу ситуації, що склалася довкола найбільшого в Україні паперового підприємства Київського КБК в Обухові, яким володіє австрійський холдинг Pulp Mill Holding, та наголосив, що посольство Австрії в Україні стежить за тим, як розвивається розслідування навколо комбінату.

Нагадаємо

Київський картонно-паперовий комбінат працює в Обухові – містоутворююче підприємство, на якому зараз працює 2500 українців. Єдиним акціонером ККПК є австрійська компанія Pulp Mill Holding GmbH, яка близько 20 років інвестувала у розвиток підприємства. Однак через тиск з боку правоохоронців та звинувачення у несплаті податків та співпраці з Росії, виникла загроза припинення роботи комбінату. Керівництво Київського КБК заперечує всі звинувачення та заявляє, що комбінат працює чесно та відкрито.

Previous post Зеленський пережив понад 12 спроб замаху, йому допомогло ЦРУ — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Конкурсна комісія відсіяла 28 кандидатів на посаду директора НАБУ. Залишилось 22 – новини України, Політика