На Київському КБК заперечують звинувачення правоохоронців у зв’язках підприємства з РФ – новини на УНН

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Керівництво Київського картонно-паперового комбінату заперечує звинувачення правоохоронців у несплаті податків та співробітництві з РФ. Про це на прес-конференції заявив заступник Голови Наглядової Ради ККСК Олег Дубровка, передає . УНН.

Подробиці

За його словами, керівництво комбінату було здивоване звинуваченнями від силовиків та обшуками, які вони проводили на підприємстві. Він наголосив, що, незважаючи на збитки, підприємство продовжує платити заробітну плату працівникам та сплачувати податки.

Цитата

“Після 24 лютого комбінат не було зупинено на жодний день. Ми працювали, виплачували заробітні плати, платили податки та за 9 місяців війни отримали збитки на 233 мільйони гривень. Найбільше нас здивувало, що на початку квітня до нас з обшуками прийшли силові структури. Ми чули на свою адресу звинувачення про те, що компанія співпрацює з Росією, що наша продукція продається на непідконтрольних територіях. Кримінальні провадження починають рости як гриби після дощу. Нас починають звинувачувати у несплаті податків, що ми начебто за несправедливою ціною на аукціоні купили банкрутне підприємство. Виникає звинувачення у тому, що ми виводимо значні кошти на територію Росії.

Нині ми тут, бо силові структури використовують метод узагальнення. Ми підкреслюємо, що ми не співпрацюємо з Росією, не фінансуємо тероризм. Ми працюємо в законному полі і сподіваємося, що у всіх структурах, де зараз перебувають кримінальні провадження, буде проведено об’єктивне, незаангажоване розслідування”, – зазначив Дубровка.

Нагадаємо

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенке висловив стурбованість щодо ситуації, що склалася навколо найбільшого в Україні паперового підприємства Київського КПК в Обухові, яким володіє австрійський холдинг Pulp Mill Holding, та наголосив, що посольство Австрії в Україні стежить за тим, як розвивається розслідування довкола комбінату.

Додамо

Київський картонно-паперовий комбінат працює в Обухові та є містоутворюючим підприємством, на якому працює 2500 українців. Єдиним акціонером ККПК є австрійська компанія Pulp Mill Holding GmbH, яка близько 20 років інвестувала у розвиток підприємства. Проте через тиск із боку правоохоронців виникла загроза припинення роботи комбінату. Разом з тим, у разі зупинення роботи ККПК, місто Обухів може залишитися без тепла та гарячої води.

Previous post Директор ЦРУ попередив Зеленського про загрозу вбивства на таємній зустрічі перед вторгненням росії – ЗМІ – новини на УНН
Next post Ф’юрі: що відомо про можливий поєдинок за абсолютного чемпіона світу — Спорт — tsn.ua