Австрійський власник Київського КБК стурбований тиском правоохоронців на комбінат – новини на УНН

КИЇВ. 20 грудня. УНН. В австрійській компанії Pulp Mill Holding GmbH, яка є єдиним акціонером Київського картонно-паперового комбінату, стурбовані тиском на підприємство з боку правоохоронних органів. Про це на прес-конференції Київського КБК заявив заступник директора Pulp Mill Holding GmbH Іво Валчев. УНН.

Цитата

“Ми дуже хвилюємось через тиск правоохоронців на наш Київський картонно-паперовий комбінат. Приблизно 20 років тому ми розпочали наші інвестиції в українську економіку. За цей час наш холдинг інвестував у ККПК 350 млн євро. Навіть незважаючи на несприятливі обставини війни, ми продовжуємо інвестувати у модернізацію цього комбінату. Київський картонно-паперовий комбінат – це наш спільний будинок та наша турбота”, – заявив Іво Валчев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство Австрії слідкує за ситуацією навколо найбільшого в Україні паперового підприємства ККБК і готове допомагати бізнесу

Заступник директора Pulp Mill Holding GmbH нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну підприємство активно підтримувало армію та допомагало цивільним, а 279 працівників ККПК вирушили воювати на фронт.

“Серед наших працівників 279 хлопців, які зараз перебувають на лінії фронту і ми бажаємо їм удачі та перемоги. Серед наших працівників також 8 поранених. На жаль, ми не маємо жодних звісток про 11 зниклих… З перших днів війни ми почали думати про те, як долучитися до підтримки всього українського народу. Зараз Київський КБК випускає спеціальні гофрокроваті, які безкоштовно надаються всім, хто її потребує. Також ми надсилаємо гуманітарну допомогу воїнам на лінії фронту та тим цивільним, які знаходяться на нещодавно деокупованих територіях (…) А позавчора ми відкрили “Пункт Незламності” на території нашого комбінату. Опалення у місті Обухів також йде від нашого джерела. У майбутньому ми маємо намір надсилати ще більше гуманітарної допомоги на лінію фронту, а також у нещодавно деокуповані території”, – додав Іво Валчев.

Додамо

Київський картонно-паперовий комбінат працює в Обухові та є містоутворюючим підприємством, на якому працює 2500 українців. ККБК здійснює експорт продукції до 35 країн світу та має 148 мільйонів доларів обсягу товарної продукції. Попри це Комбінат може припинити свою діяльність, а все через тиск з боку правоохоронців, які заарештували корпоративні права та майно комбінату. На ситуацію із австрійським бізнесом вже звернули увагу у посольстві Австрії в Україні.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія в Україні Арад Бенке висловив стурбованість і заявив, що стежить за ситуацією навколо найбільшого в Україні паперового підприємства ККБК і готовий допомагати бізнесу.

Previous post З погляду сьогоднішньої кремлелогії це поразка Пригожина та Кадирова.
Next post Відставки міністра оборони Німеччини: Шольц “невдовзі” назве наступника – новини на УНН