Військовий аналітик оцінив шанси постачання бронетехніки та літаків: показовою є істерика Росії напередодні “Рамштайну” – новини на УНН

КИЇВ. 19 січня. УНН. Вже завтра, 20 січня відбудеться нова зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”). УНН поспілкувався з військовим аналітиком Дмитром Снєгірьовим, щоб він оцінив перспективи цієї зустрічі і які ще види озброєння Україна може отримати від західних партнерів.

Цитата

“Нас очікує докорінна зміна стратегії та тактики постачання високотехнологічного озброєння. Йдеться, швидше за все, про рішення про передачу бронетехніки. Я не виключаю, що буде позитивне рішення щодо передачі засобів поразки з дальністю понад 100 кілометрів. І я не виключаю можливості позитивного рішення щодо передачі нам літаків F15 та F16. Невипадковою є нервова реакція з боку російської федерації — сьогодні вже ведмедєв заявив про те, що у разі військової поразки російської федерації безпосередньо на полі бою не виключено так званий ядерний сценарій, і це напередодні „Рамштайн“. Це показово. Тобто російська федерація усвідомлює можливі позитивні моменти щодо військово-технічної підтримки з боку провідних країн у момент переоснащення ЗСУ високотехнологічними засобами поразки”, – заявив аналітик.

Снєгіров вважає, що загрози та шантаж з боку Росії вже не мають жодного значення для постачання озброєння Україні, які з часом стає більш потужними і все більш високотехнологічними.

Подробиці

“Якщо на початковому етапі це були засоби індивідуального захисту: шоломи бронежилети, то тепер ми вже говоримо про зенітні комплекси, системи ППО Patriot — це найсучасніша зброя. Відповідно, коли називають можливі терміни постачання танків, а це Challenger-2, які вважаються найкращими у світі, плюс відповідно, зараз ведуться переговори про постачання „леопардів“, то це корінний перелом у самому моменті сприйняття як російських загроз, так, відповідно, усвідомлення здатності Збройних Сил України не лише вести активну оборону, а й відповідно, деокупувати тимчасово захоплені території”, – наголосив він.

Також висловив свою позицію Снєгірьов щодо можливості отримання Україною літаків, зазначивши, що не слід шукати “зраду”.

“Власне, давайте говорити про те, що у червні Сенат США ухвалив рішення про виділення 100 мільйонів доларів на навчання українських льотчиків із освоєння саме літаків F15 – F16. Що таке F 15, 16? Це фактично основа системи ППО країн заходу, тому я зі стриманим оптимізмом очікую на результати „Рамштайну“. Якщо виділяє такі гроші на навчання, відповідно мають бути й наступні кроки. Наступні кроки – це передача літаків та вертольотів. Чому затягли до січня? Пояснюю, термін навчання 6-8 місяців, тож жодної “зради” немає. Те саме стосується систем NASAMS та інших — термін навчання до півроку. Про це варто поговорити. І друге, вирішується питання паралельно до логістики, — це не лише перекидання цих зразків техніки, але, перш за все, створення ремонтних баз на території країн, що межують з Україною. Насамперед це Румунія, Польща, Чехія та інші, тому що на території України, яка перебуває під ударом ракет з боку російської федерації, розмістити ремонтні заводи не має жодного сенсу. Тому, українці, жодної “зради” немає. Це комплекс питань, які зараз змушені вирішувати не лише українські військові, а й наші західні партнери”, — пояснив експерт.

Додамо

В ексклюзивному інтерв’ю УННміністр оборони України Олексій Резніков також говорив, що очікує на хороші новини від зустрічі у форматі “Рамштайн”, і це незважаючи на те, що деякі рішення про передачу озброєння, які планувалося оголосити офіційно саме там, були вже оприлюднені представниками країн-партнерів.

Previous post Очікуємо на згоду країни, яка має відповідні права та ліцензії — Політика — tsn.ua
Next post Ізраїльський історик попередив про загострення війни — tsn.ua