Експерт: військова доктрина Росії – завдання ударів по критичній інфраструктурі – новини на УНН

КИЇВ. 20 січня. УНН. Військова доктрина Росії полягає в тому, щоб змусити супротивника до капітуляції шляхом знищення об’єктів критичної інфраструктури, а отже Росія продовжуватиме завдавати ударів. Така думка у коментарі УНН висловив військовий аналітик Дмитро Снєгірьов.

Цитата

“Поясню, про що йдеться, військова доктрина російської федерації – це завдання ракетних ударів по об’єктах критичної громадянської інфраструктури, як примус до капітуляції противника. І те, що ми спостерігаємо з жовтня місяця, це ракетні удари, насамперед, і по житловій інфраструктурі і, відповідно, по об’єктах критичної інфраструктури”, — розповів аналітик.

Подробиці

Снєгірьов також додав, що не варто поширювати інформацію, що в Росії закінчується запас ракет, адже вона має змогу виробляти крилаті ракети.

“Варто говорити правду, а правда полягає в тому, що російська федерація, на жаль, продовжуватиме завдання ударів, перш за все по об’єктах критичної інфраструктури і, відповідно, цивільної. Останні події у Дніпрі наочно показали, що не варто говорити про те, що росіяни не розуміли вибір ракети Х-22, бойова частина якої 950 кілограмів, я нагадаю, у „калібру“ — 450 кілограмів, це доказ того, що росіяни розуміли, куди били і головне, ніж били, і можливі наслідки влучення, тому що в неї радіус відхилення від мети до кількох сотень метрів, це не високоточна зброя. Про це варто говорити і українцям, треба розуміти, і напрацювати алгоритм дій при звуках повітряної тривоги”, наголосив Снєгірьов.

Доповнення

14 січня у місті Дніпро ворожа ракета Х-22 вдарила у дев’ятиповерховий житловий будинок. Від вибуху вщент був зруйнований цілий під’їзд.

Станом на 19 січня кількість загиблих склала 46 осіб.

У Повітряних Силах заявили, що ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати цей тип ракет. З початку військової агресії Росії територією України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна — не збита засобами протиповітряної оборони.

Previous post Дуда висловився про майбутнє закінчення війни в України — tsn.ua
Next post Які продукти потрібно їсти, щоб приємно пахнути — Корисні статті — tsn.ua