Чи викличе надання танків Україні ескалацію на фронті – розповів військовий експерт Жданов – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Надання Україні танків не може не спричинити ескалацію на фронті, адже це наступальна зброя. Лише із підвищенням інтенсивності бойових дій Україна зможе повернути окуповані території. Про це у коментарі УНН розповів військовий експерт Олег Жданов.

Цитата

«Танки – це наступальна зброя. Ескалація не може не статися за наступальних бойових дій. А наприклад, Макрон виставив умову, що французькі танки можуть бути надані Україні лише за умови, якщо це не викличе ескалацію на фронті. Називається давати так, щоб не дати. Тому що ми беремо танки для здійснення контрнаступу. Як тут без ескалації? Інтенсивність бойових дій має бути збільшена, інакше ми не виконаємо тих завдань, які ставимо перед своєю армією», – розповів Жданов.

Експерт додав, що деякі європейські країни, зокрема Франція та Німеччина, намагаються “піаритися” на наданні військової допомоги Україні, при цьому не будучи активними в цьому і прикриваючись ескалацією.

«Макрон завжди займає хитру та приховану позицію. Франція не активна у плані передачі нам техніки та озброєння. Але як тільки починається критика Франції, що мало допомоги або що Франція осторонь, Макрон одразу дає нам батарею “Цезарів”, на тлі чого всі починають хвалити Францію у наданні гарних гармат. І так було вже тричі. Хоча, звичайно, вони збільшили трохи обсяги допомоги, надали нам колісні гармати та трохи бойових броньованих машин», – зазначив Жданов.

Експерт вважає, що і Франція, і Німеччина досі залежні від Росії, тому досі сподіваються домовитися з путіним. З цим і може бути пов’язана млява позиція щодо надання важкої техніки.

«Я нагадаю, що в грудні канцелярія Олафа Шольца його здала, коли повідомила, що Шольц веде з путіним переговори на постійній основі. Потім це повідомлення нишком відправили до архіву. Так само і Макрон постійно намагається дзвонити путіну, з ним розмовляти, при чомусь домовлятися, а нам говорити, що треба враховувати інтереси Росії. У них така позиція, тому вони так і поводяться: “ми дамо зброю, але ескалації не може бути”», – додав експерт.

Нагадаємо

Уряд Німеччини повідомив про постачання Україні танків Leopard 2, спочатку йдеться про відправку Німеччиною 14 танків.

Прес-секретар кремля Дмитро Пісків заявив, що постачання танків Leopard 2 в Україну залишать “незгладимий слід” на російсько-німецьких відносинах.

Previous post Володар Кубка світу з ММА загинув на війні з російськими окупантами
Next post Іспанія може приєднатися до постачання танків Leopard в Україну.