Український леопард, який пережив окупацію, чекає на своїх німецьких “побратимів” – новини на УНН

КИЇВ. 27 січня. УНН. Зоопарк “12 місяців”, що у Демидові Київської області, понад місяць провів в окупації. Тоді співробітники разом із підопічними фактично залишилися відрізаними від світу, у закладі не вистачало продуктів, не було ні електрики, ні газу. Практично всіх тварин вдалося зберегти у ці складні часи. Серед тих, хто пройшов окупацію горда та граціозна представниця роду котячих – леопард Сальма. УНН відвідав Сальму та “поцікавився” її думкою про передачу нам танків Leopard.

Сальма пережила окупацію на Київщині, тому розуміє, військової допомоги надто багато не буває.

У зоопарку розповідають, що тварини дуже важко переживали початок війни: далися взнаки гуркіт літаків, вибухи, а потім і брак їжі.

“Було досить нелегко, тварини сильно стресували, люди стресували, була нестача їжі, нестача тепла, але ми якось пережили. Саме для хижаків була велика проблема у харчуванні, тому що, наприклад, леопарди їдять по 2-3 кг м’яса на день. Знайти такий об’єм, звичайно, було важко, тому вони їли 2-3 рази на тиждень і наполовину менше. Деякі наші котячі боялися цих вибухів. Вони знали, що вибух і небезпека йде зверху, вони постійно дивилися нагору, присідали, коли були ці вибухи і ховалися у барліг”, — розповіли у зоопарку.

З початком бойових дій тварин навіть відмовлялися від їжі. Потім трохи звикли. З їжею допомагали жителі Демидова та сусідніх сіл. Тому Сальма з нетерпінням чекає на військову допомогу у вигляді танків названих на честь її виду, такого ж хижого та небезпечного. А поки що вона радісно заграє з відвідувачами зоопарку, яких, на жаль, зараз менше, демонструючи свої мисливські навички.

Читайте також: Leopard 2 прибудуть в Україну до кінця березня – міністр оборони Німеччини

Previous post Через різні моделі західних танків Україна може зіткнутися з проблемами — WP
Next post між плиткою більше не буде бруду — Цікaвинки — tsn.ua