Як “сваритися” у соцмережах, щоб не нашкодити собі – поради психолога – новини на УНН

КИЇВ. 31 січня. УНН. При конфліктах у соцмережах завжди важливо дослухатися свого емоційного стану. Якщо суперечка його погіршує, то краще її припинити і перейти на інше заняття. Через деякий час у спокійному стані вже можна ухвалити рішення, чи варто повертатися до суперечки. Про це у коментарі УНН розповіла психолог Ганна Явтушкевич.

Подробиці

Як розповіла психолог, конфлікти в соціальних мережах можуть виникнути з різних причин: погляди та бачення події чи ситуації, що відрізняються; непорозуміння; особисте сприйняття та емоційна реакція на інформацію чи коментар. Для деяких людей це спосіб виявити агресію або зменшити власну напругу. Але в будь-якому випадку така суперечка супроводжується взаємними докорами та образами. Цей спосіб комунікації може вирішувати проблемну ситуацію, а перетворюється на обмін звинуваченнями.

Цитата

“За подібних обставин, ви можете поставити собі такі питання: „Як ця сварка впливає на мене? Яка мета цієї комунікації? Чого я хочу досягти і чи можливо це зараз?“ У разі негативного впливу, якщо ви відчуваєте пригніченість, виснаження, втому під час спілкування в соцмережах, ви можете подбати про свій емоційний стан, перейти на іншу активність і пізніше прийняти для себе рішення про доцільність продовження комунікації. Турбота про себе та своє психічне здоров’я — на першому місці. У нас і так багато тригерів, які можуть виснажувати та погіршувати стан. Уявіть собі, що наша ресурсність — як заряд павербанку і, відповідно, гарне самопочуття передбачає її регулярну підзарядку», — зауважила психолог.

Додамо

Психолог додає, що конструктивна розмова передбачає спілкування “на рівних”, неупередженість, повагу до співрозмовника та готовність вислухати його позицію. Без використання звинувачень чи оціночних суджень.

Конструктивний діалог може допомогти домовитись, вирішити проблему, кожному учаснику — дати можливість висловитися та бути почутим. Якщо ж співрозмовник вдається до маніпуляцій чи провокацій, часто це робиться з метою “вивести із себе”, дестабілізувати та викликати певну емоційну реакцію.

“Якщо ви вирішили продовжувати комунікацію, пам’ятаєте про вашу мету та зосередьтеся на аргументах та фактах. Якщо ви бачите, що подібна розмова лише витрачає ваш час та сили, ви завжди можете ігнорувати та завершити спілкування”, — радить психолог.

Нагадаємо

Психолог розповіла, як відключення електроенергії впливають на емоційний стан та як допомогти собі.

Previous post Продаж клубу “Челсі”: уряд Британії хоче передати мільярди Абрамовича Україні, потрібен дозвіл ЄС – новини на УНН
Next post Антиукраїнська риторика абсолютно неприйнятна: у МЗС висловили протест послу Угорщини через заяви Орбана – новини на УНН