Підприємства ВПК працюють у три зміни – Жданов розповів про ситуацію із наступальною технікою в росії – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Зараз складно говорити про обсяг військової техніки, яка перебуває на зберіганні в Росії. Достеменно відомо, що її кількість вимірюється тисячами одиниць, а ремонт здійснюється у три зміни. Про це у коментарі УНН розповів військовий експерт Олег Жданов.

Цитата

“Конкретної інформації, скільки вони можуть поставити в дію, на сьогоднішній день немає. Точнісінько знаємо, що там є дуже великі запаси техніки і все залежатиме, який ступінь ремонту росіяни застосовуватимуть до цієї техніки: чи це буде просто відновлення до технічного стану „боєздатного“, чи це буде модернізація. Можна помітити дві речі. По-перше, ресурс там необмежений та кількість одиниць обчислюється тисячами. Це стосується і танків, і бойових машин. По-друге, все обмежується можливостями військово-промислового комплексу Росії для того, щоб їх відновити. Є інформація, що майже всі підприємства російського ВПК працюють у три зміни”, – розповів Жданов.

Подробиці

Експерт додав, що у деяких регіонах застосовується трудова мобілізація, щоб забезпечити працівників на завод із ремонту техніки. Крім того, росіяни займаються відновленням старої техніки за рахунок розбирання одного або двох екземплярів, щоб зібрати третій.

Поки що українська розвідка не оприлюднила чіткої кількості техніки, яку росіяни зняли зі зберігання, а також яка пропускна спроможність військово-промислового комплексу Росії зараз.

З новою технікою у них ситуація майже підійшла до фінішу. Останню партію Т-90, яка призначалася для Індії, забрали в бій ПВК „Вагнера“. Більше нових танків вони не мають. За інформацією, яка була оприлюднена ще влітку минулого року, уралвагонзавод начебто звітував, що до кінця 2022 року зможе виробити 35 нових танків. Це один батальйон, тому не настільки суттєве підкріплення, щоб розмірковувати про кардинальну зміну ситуації. Але скільки вони зібрали насправді сьогодні важко сказати, немає даних. Випуск нових танків Т-72Б3, Т-90 сьогодні взагалі не спостерігається”, — зазначив Жданов.

Нагадаємо

У ГУР повідомили, що кількість високоточного сучасного озброєння у Росії зменшується, проте вони мають великі запаси ракет для С-300.

Previous post Знаменитий французький модельєр Пако Рабан помер у віці 88 років – новини на УНН
Next post Прогноз погоди від синоптиків – якою буде погода 4 лютого — Укрaїнa — tsn.ua