Заходу не потрібен розпад Росії. І на даний момент вони зовсім не хочуть її ядерного роззброєння, тому що до останнього моменту розглядали це як засіб стримування Китаю.

“Насамперед Заходу не потрібен розпад Росії. І вони цього не хочуть. І станом на сьогоднішній день вони зовсім не хочуть ядерного роззброєння Росії. Сполучені Штати особливо”, – заявив Денисенко.

Він зазначив, що ключовим для розуміння позиції США є їхні взаємини з Китаєм.

“Бо вони розглядають ядерну зброю Російської Федерації – до останнього моменту розглядали – як можливість стримування Китаю. Ще раз кажу: ми [Украина] мислимо категорією вибуху, в епіцентрі якого ми перебуваємо”, – пояснив радник глави МВС України, маючи на увазі ситуацію, в якій опинилася країна внаслідок нападу РФ.

Денисенко вважає, що світ, не залучений зараз до конфлікту безпосередньо, “мислить наслідками”.

“Тобто, незважаючи ні на що, для них Росія та ядерна зброя Росії – це теоретична можливість утримування Китаю від певних речей. Зараз, звичайно, ситуація змінюватиметься, але до останнього моменту світ був проти денуклеризації Російської Федерації. І проти її розпаду, між іншим”, – сказав він.

Радник глави МВС також звернув увагу, що не поділяє загальну впевненість у тому, що РФ розпадеться.

“Ні, ні фіга вона не розпадеться”, – заявив Денисенко, додавши, що в РФ є тільки “два з половиною регіони”, де теоретично можливий сепаратизм – це Чечня, Татарстан та Якутія.

Денисенко: Сі Цзіньпін запросив Мішустіна до Пекіна. Це будуть оглядини майбутнього теоретичного наступника. Читайте повну версію інтерв’ю

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

26 лютого телеканал “Росія” опублікував інтерв’ю Путіна, в якому той заявив, що у країн Заходу “одна мета – розкасувати колишній Радянський Союз та її основну частину – РФ”. При цьому він зазначив, що у разі розвалу Росії російський народ може зникнути.

Цього ж дня секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов заявив, що “фрагментація Росії є процесом, який уже триває”.

Колишній командувач військ США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес прогнозує розпад Росії, каталізатором якого стане розв’язана нею війна в Україні.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель висловлював думку, що Росія не розпадеться після того, як зазнає поразки у війні проти України.

Previous post Відповідальні за агресію проти України не повинні залишитися безкарними – Бучанська декларація
Next post На Кіровоградщині місцевий житель здавав ворогу інформацію про військові об’єкти, – СБУ