Росія від зустрічі Сі Цзіньпіна та Путіна не отримала нічого, крім гарантій його безпеки

У новому переділі світу, як його хотів би бачити Китай, Сі Цзіньпін відводить Росії роль “слабкого, контрольованого, технологічно та економічно залежного васала” Китайської Народної Республіки, переконаний Денисенко.

“Тобто в даному випадку, якщо аналізувати все те, що було підписано в Москві, – насправді Росія нічого не отримала. Якщо чесно говорити – вона не отримала нічого, крім одного: це, зважаючи на все, були дані політичні та фізичні гарантії безпеки Володимира Путіна найближчим часом”, – заявив він.

За словами радника глави МВС України, Путін, по суті, “проміняв васалітет на власну персональну безпеку”.

“Коли ми аналізуємо прийняті безпосередньо в Москві рішення, було два ключові, мені здається, рішення. 23 сторінки цей меморандум, але загалом два ключові, мені здається, рішення. Перше – це Росія пообіцяла торгувати з третіми країнами в юанях”, – звернув увагу. увага Денисенка.

Він наголосив, що така угода – великий прорив для Китаю.

“Бо для них це важливо. Я повторюся: вони рухаються до того, щоб створювати з юаня ще одну резервну валюту”, – додав радник.

Другий практичний та вигідний для Китаю момент стосується освоєння Арктики.

“Росія сказала про те, що освоювати північний торговий шлях – це шлях по Арктиці, який найближчим часом з’явиться завдяки потеплінню і який буде в найближчі 50 років, судячи з усього, ключовим морським торговим шляхом взагалі у світі, – Китай освоюватиме спільно з Росією. Тобто маючи набагато технологічно сильніший і взагалі фізично сильний військово-морський і торговий флот, Китай, безумовно, відіграватиме тут ключову роль», – висловився Денисенко.

Він упевнений, що КНР при цьому не претендує на російські території і не зацікавлена ​​в них і не прогнозує китайської експансії, наприклад, у Забайкаллі.

“Китаю це не потрібно. Китаю потрібен, в принципі, контрольований лідер у Москві, який закриватиме очі на багато і, в принципі, не заважатиме їм робити те, що вони роблять: мається на увазі економічна експансія. І ось зараз, судячи з усього , він [Китай] цього досяг”, –.резюмував Денисенко.

Денисенко: Сі Цзіньпін запросив Мішустіна до Пекіна. Це будуть оглядини майбутнього теоретичного наступника. Читайте повну версію інтерв’ю

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

20 березня голова КНР Сі Цзіньпін приїхав до РФ із державним візитом.

21 березня він провів переговори з Путіним. За підсумками, вони заявили, що говорили і про Україну. Путін сказав, що Захід “вирішив воювати з Росією до останнього українця”, тому “Росія буде змушена реагувати”.

За словами Путіна, “Росія і Китай проводять незалежну та самостійну зовнішню політику” і “солідарно” працюють над формуванням “справедливішого і демократичнішого багатополярного світоустрою”.

Сі Цзіньпін також сказав ЗМІ, що Китай виступає “за мир та діалог” і “активно сприяє примиренню та відновленню переговорів”.

Крім того, президент РФ та китайський лідер підписали дві спільні заяви, в яких йдеться про “поглиблення відносин всеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії РФ і Китаю, що вступають у нову епоху”, і про “план розвитку ключових напрямів російсько-китайського економічного співробітництва до 2030 року”.

Після візиту до Москви Сі Цзіньпін проведе телефонну розмову із Зеленськимпрогнозували західні ЗМІ, але поки що цього не сталося.

Previous post Керівництво Житомирської митниці систематично “обкладало даниною” місцевих бізнесменів, – СБУ
Next post За добу росіяни били по девʼяти областях. У Харкові обстріляли СІЗО і військову частину