Трамп має відповісти на всі запитання в суді. Це не завадить йому проводити президентську кампанію

“Велике журі присяжних у штаті Нью-йорк, Манхеттенський окружний суд, дав право висунути кримінальне звинувачення Дональду Трампу. Це перше в історії кримінальне звинувачення, яке висувається колишньому президентові. Ось це велике журі має право висувати звинувачення, а присяжні в залі суду вже вирішувати, винний чи не винний. Трамп повинен буде відповісти на всі питання в суді. Тому що прокурор вважає, що звинувачення обґрунтовані”, – розповів Шустер.

На його думку, судовий розгляд не буде на заваді проведення передвиборної кампанії Трампа.

“Це не заважатиме Трампу проводити його президентську кампанію, якщо він стане кандидатом від Республіканської партії. І він навіть може бути обраний президентом, перебуваючи у в’язниці. Тому тут не треба говорити про те, що якимсь чином політична кар’єра Трампа постраждає. Я думаю, що його прихильники настільки у ньому впевнені, що це рішення великого журі у Нью-Йорку не вплине на їхню позицію”, – сказав Шустер.

Звинувачення Трампу висунули в тому, що він напередодні виборів заплатив за мовчання порнозірці $130 тис. зі свого передвиборчого фонду, нагадала Бакман і поцікавилася, чи це не зможе зіграти на руку Трампу.

“Гроші були перераховані за кілька днів до президентських виборів 2016 року. За кілька днів до виборів майбутній президент взяв гроші з фонду, з якого він не міг оплачувати особистий інтерес. Тобто сказати порнозірці, що вона не повинна розповідати ні про що, що між ними було, і заплатити за це гроші за кілька днів до виборів – це досить хуліганська історія. У розуміючому американському суспільстві це пляма, яку не змиєш. Але, як ми бачимо, суспільство, що розуміє, – це ніяк не більшість. А трампістів це швидше підбадьорить, вони будуть ходити у футболках і у них на грудях буде Трамп у наручниках, якщо він отримає номінацію.Я думаю, що він спробує це використати, але не вийде.Якби я був одним із лідерів Республіканської партії США, мені було б соромно за таких лідерів, як Трамп. Він хороший продавець, як я говорю, ідеології. Він продає порожнечу, і тому я не думаю, що він буде наступним президентом США”, – наголосив Шустер.

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

Трамп обіймав посаду президента США з 2017 по 2021 рік. Стосовно нього двічі розпочинали процедуру імпічменту: у зв’язку з можливим тиском на президента України у справі про розслідування діяльності сина нинішнього президента США Джо Байдена в Україні, а також у зв’язку зі штурмом Капітолію прихильниками Трампа 6 січня 2021 року, але обидва рази безуспішно.

30 березня 2023 року суд присяжних у Нью-Йорку проголосував за висунення звинувачень Трампу у справі про виплату “грошей за мовчання” порноакторці Стефані Кліффорд (сценічне ім’я Стормі Деніелс). Таким чином, Трамп став першим у США екс-президентом, якому висунули звинувачення у кримінальній справі.

31 березня Трамп випустив заяву, в якій пред’явлення звинувачення назвав “політичним переслідуванням” та втручанням у вибори.

Previous post Тетяна Навка прокоментувала погрозу України бойкотувати Олімпіаду
Next post Розвідка Британії назвала пияцтво основною причиною небойових втрат РФ