посол України розкритикував заклики до миру від німецьких експолітиків — tsn.ua

Колишній голова Об’єднання німецьких профспілок Райнер Хоффман та деякі інші члени Соціал-демократичної партії Німеччини закликали канцлера Олафа Шольца виступити з “посередницькою місією” для досягнення миру в Україні.

Посол України в Німеччині Олексій Макєєв розкритикував заклики колишніх німецьких політиків Соціал-демократичної партії та представників профспілок до миру та якнайшвидших переговорів України та Росії.

Про це пише  “Європейська правда”.

“Цей заклик до миру – не першоквітневий жарт. Це чистий цинізм стосовно численних жертв російської агресії”, – заявив посол України.

Він додав, що такі заклики мають лише одну мету – “Приховати злочини Росії і, відповідно, відповідальність російського режиму”.

У суботу, 1 квітня, з’явилося відео під назвою “Укладіть мир!”, яке було ініційоване істориком Петером Брандтом – сином колишнього канцлера ФРН Віллі Брандта, архітектора “нової східної політики”, яка призвела до зближення ФРН і НДР, ексголовою Німецької конфедерації профспілок Райнером Гофманом та колишнім депутатом парламенту від СДПН Міхаелем Мюллером.

У зверненні канцлера Німеччини Олафа Шольца закликають співпрацювати з Францією, щоб переконати країни Бразилії, Китаю, Індії та Індонезії виступити посередниками з метою швидкого припинення вогню в Україні.

“Це було б необхідним кроком для припинення вбивств і вивчення можливостей для миру. Тільки тоді можна буде прокласти шлях до спільного порядку безпеки в Європі”, – вважають автори звернення, під яким підписались кілька колишніх політиків партії Шольца.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що російський диктатор Путін наразі не розглядає варіант врегулювання військової ситуації всередині України.

Читайте також:

Previous post МЗС Латвії: Плани Росії розмістити ядерну зброю в Білорусі – акт розпачу – новини України, Політика
Next post Олег Верняєв розповів, як Максим Василенко зрадив Україну, відео