Китай не дозволить Росії розмістити в Білорусі ядерну зброю

“Ніякого розміщення ядерної зброї в Білорусі не буде і бути не може доти, доки Китай не дасть дозвіл. Чи дасть КНР дозвіл? Я більш ніж впевнений, що ні”, – заявив Данилов.

За його словами, президент країни-агресора Володимир Путін намагається у такий спосіб шантажувати США, щоб американська сторона погодилася на переговори щодо війни в Україні.

Данилов зазначив, що російські окупанти вже не хочуть подальшої ескалації війни та намагаються знайти спосіб її закінчити.

“Не потрібно тут нічого вигадувати, тут немає жодної конспірології. Це така тупа гра Москви, яка завжди для того, щоб змусити американців, англосаксів йти на переговори з росіянами саме щодо нашого кейсу”, – резюмував секретар РНБО.

контекст:

25 березня Путін заявив, що Олександр Лукашенко, який вважає себе президентом Білорусі, попросив його розгорнути в країні тактичну ядерну зброю. За словами Путіна, будівництво сховища на території Білорусі закінчиться до 1 липня

Приводом для такого кроку, за словами президента РФ, стала заява Великобританії про постачання Україні боєприпасів із збідненим ураном. Після нього Путін заявив, що РФ “вимушена буде реагувати”, якщо Великобританія поставить Україні такі снаряди.

США, коментуючи рішення Москви та Мінська, заявили, що стежать за ситуацією, але поки що не бачать жодних ознак, що РФ планує застосувати ядерну зброю.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз може запровадити нові санкції, якщо Росія розмістить ядерну зброю на території Білорусі.

У НАТО розкритикували Путіна за “небезпечну та безвідповідальну” ядерну риторику.

У МЗС КНР заявили про необхідність уникнути війни між державами, які мають ядерну зброю.

Україна ініціювала позачергове скликання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй через рішення Росії розмістити тактичну ядерну зброю у Білорусі.

Previous post Звільнення Київщини стало «фундаментом подальших успішних операцій» – Сирський
Next post у Хмельницькому стався конфлікт між військовим і священниками в храмі УПЦ (МП)