У Санкт-Петербурзі вже 32 постраждалі внаслідок вибуху, в якому загинув пропагандист Татарський

“За оперативними даними, у Санкт-Петербурзі в результаті інциденту в кафе постраждали 32 особи, одна людина загинула”, – йдеться у повідомленні.

Стан 10 постраждалих оцінюється як тяжкий, 16 осіб перебувають у стані середньої тяжкості, серед них 14-річна дівчинка. Стан п’яти постраждалих – задовільний, їм надають допомогу у стаціонарних умовах. Ще одна постраждала відмовилася від госпіталізації, їй надали допомогу амбулаторно.

2 квітня під час “творчого вечора” Татарського у кафе у Санкт-Петербурзі пролунав вибух, пропагандист загинув. Кафе, за даними “Фонтанки”, раніше належало засновнику ПВК “Вагнер” Євгену Пригожину. Слідком РФ відкрив кримінальну справу за фактом “вбивства загальнонебезпечним способом”. Як пише ТАРС, потужність вибухового пристрою становила понад 200 грамів у тротиловому еквіваленті.

Поліція затримала за підозрою у вбивстві Татарського дівчину, яка, ймовірно, подарувала йому статуетку з вибухівкою, повідомив із посиланням на свої джерела “Інтерфакс”. “Фонтанка” заперечує це – За її інформацією, у квартирі підозрюваної пройшов обшук, звідти вивели матір дівчини, але її саму продовжують розшукувати. За різними даними, дівчину звуть Анастасія чи Дар’я.

контекст:

Татарський (справжнє ім’я – Максим Фомін) – уродженець Макіївки Донецької області (народився 1982 року). Згідно з повідомленнями розпропаганди, він приєднався до бойовиків “ЛНР” у 2014 році, коли РФ розпочала війну на Донбасі.

30 вересня 2022 року він був у Георгіївській залі на виступі президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, присвяченому спробі незаконної анексії частини територій України, та розповідав про бажання “нагинати всю Європу”.

Він внесений до бази сайту “Миротворець” як військовий злочинець.

Previous post Rheinmetall будує свій центр біля кордону з Україною. Там обслуговуватимуть танки та САУ – новини України, Політика
Next post Зі всіх картин, де я знімався, набереться якихось 20, які можна показати дітям, бабусям / Бульвар Шоубіз