Санкт-Петербург, вбивство Владлена Татарського. Дар’ю Трепову оголосили в Росії в розшук – новини України, Світ

Російські силовики не затримали підозрювану у вбивстві пропагандиста Максима Фоміна на прізвисько Владлен Татарський. Про це повідомили РосЗМІ переважно опозиційного режиму сегменту.

2 квітня 2023 року у Санкт-Петербурзі стався вибух у кафе Street Food Bar №1 на Університетській набережній, де проходив “творчий вечір” Татарського. “Військора” було вбито. За попередньою версією росіян, вибухнула статуетка, подарована Фоміну 26-річною жінкою на ім’я Дарія Трепова.

Раніше Фонтанка писала, що силовики розшукують дівчину на ім’я Дар’я. “Поліцейські з нею вже знайомі, оскільки затримували її на мітингах”, – йдеться у повідомленні.

Російська блогерка Ксенія Собчак у Telegram повідомила, що Трепову нібито затримували на антивоєнному мітингу 24 лютого 2022 року.

Telegram-канал BAZA пише, що жінка “нещодавно поїхала з Санкт-Петербурга до Москви”, а нібито напередодні вибуху в кафе, що належить Євгену Пригожину, “повернулася до Петербурга”.

Фото: BAZA

Російські ЗМІ також розповсюджують у Мережі відео, на якому нібито Трепова заходить до кафе з коробкою, в якій, за версією росіян, лежить статуетка. Пізніше вона подарує її макіївському колаборанту окупантів “Татарському”.

2 квітня видання “Інтерфакс” з посиланням на “інформоване джерело” писало, що Трепова була нібито затримана. Вранці 3 квітня видання оновило інформацію, написавши, що підозрювану не було затримано та оголошено у розшук.

За даними опозиційних росЗМІ, вночі рідних Трепової (зокрема сестру) нібито привезли на допит.

Сама Дар’я досі не затримана. За деякими даними, увечері 2 квітня вона збиралася вилетіти з Росії.

  • 14 березня 2023 року в тимчасово окупованій Новій Каховці за допомогою саморобного вибухового пристрою намагалися ліквідувати колаборанта, який займав керівну посаду в окупаційній адміністрації міста.

Читайте також: Повинне бути окреме законодавство щодо колаборантів у Криму – віце-прем’єр

Мілана Головань

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Вбивство Татарського може бути попередженням Пригожину – ISW
Next post Головне за ніч. Понеділок, 3 квітня