Відповідальність за вбивство пропагандиста Татарського взяла на себе Національна республіканська армія з РФ

“Ми організували та здійснили акцію 2 квітня 2023 року проти групи Z-активістів та особисто проти відомого палія та пропагандиста війни, військового злочинця Максима Фоміна, відомого як Владлен Татарський. Дана акція підготовлена ​​та здійснена нами автономно, і ми не маємо зв’язку та не отримували допомоги від жодних іноземних структур і тим більше спецслужб”, – йдеться в повідомленні групи, що назвалася “пітерською колоною НРА”.

Автори заяви стверджують, що “задоволені” тим, що вбивство Татарського сталося “в клубі, що належить одному з найвідоміших російських бандитів та злочинців Євгену Пригожину”, і що “в результаті акції клуб припинить свою роботу”.

“Здійснена нами акція не була спрямована проти мирних громадян, і всі постраждалі входять до активних прихильників війни, які виправдовують військові злочини путінського режиму в Україні. […] Ми закликаємо жителів Росії наслідувати наш приклад і надавати всі види опору злочинному російському режиму аж до його повного знищення. Злочинці не почуватимуться у безпеці на російській землі”, – сказано у заяві.

Його автори прокоментували також звинувачення російських силовиків на адресу Дар’ї Трепової, яка, як стверджують у Слідкомі РФ, діяла “виконуючи вказівки осіб, які діяли з території України”.

“Російські силовики діють у традиційному для себе стилі – звинувачують і хапають тих, до кого можуть дотягнутися, незалежно від причетності, як це сталося з Дар’єю Треповою. Дар’я Трепова, відома постать у лівому та феміністському русі – герой. У той час, коли багато “опозиціонерів” писали пости у Facebook і світили ліхтариками, вона боролася, ходила на акції та ризикувала своєю свободою, беручи участь у всіх опозиційних рухах, які тепер від неї відмовляються. Також ми закликаємо російських опозиціонерів не спекулювати на цій темі, виступаючи помічниками слідства, і з розумінням поставитися до її статусу заручника системи”, – пишуть із НРА.



“Медуза” пише, що ресурс “Роспартизан” називав своїм колишнім депутатом Держдуми РФ, який отримав українське громадянство, бізнесмен Ілля Пономарьов.

контекст:

Татарський – уродженець Макіївки Донецької області (народився 1982 року). Згідно з повідомленнями розпропаганди, він приєднався до бойовиків “ЛНР” у 2014 році, коли РФ розпочала війну на Донбасі.

30 вересня 2022 року він був у Георгіївській залі на виступі президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, присвяченому спробі незаконної анексії частини територій України, та розповідав про бажання “нагинати всю Європу”.

Він внесений до бази сайту “Миротворець” як військовий злочинець.

Previous post ЗСУ відбили близько 20 російських атак на Бахмут протягом дня – Генштаб
Next post Фейки росіян про мобілізацію в Україні — Ганна Маляр розкрила цілі ІПСО ворога