Журналісти виявили, що президент Литви був членом Комуністичної партії. Наусіда прокоментував

Згідно з документами, Науседа приєднався до Компартії у травні 1988 року. Журналіст додав, що на той час Науседа також підтримував мітинги. рухи за незалежність Литви Саюдіс.

Я не знаю, що насправді відчував у Гітанасі Науседа під час мітингів.Саюдісвиявилося, що тоді він обрав інший бік барикад – щонайменше офіційно”, – написав журналіст.

Він додав, що Науседа не заповнив графу про діючу чи колишню приналежність до будь-якої партії чи політичного руху, коли заповнював кандидатську анкету для участі у президентських виборах 2019 року.

Водночас, як відповіли журналісту у президентському колі, Науседа не брав участь у діяльності Комуністичної партії після початку рухуСаюдіс.

Журналіст зазначив, що всі матеріали взяв у Державному архіві.



У коментарі агентству ELTA Науседа підтвердив, що був членом Комуністичної партії країни у 1980-х роках, пише Delfi.

“У той час, у 1987 році, коли я закінчував базові курси економіки у Вільнюському університеті, я хотів присвятити своє життя науці, хотів зробити кар’єру вченого. Відразу після навчання я зіткнувся зі спокусою вступити в партію в ім’я великих можливостей зробити кар’єру вченого”. . Я був амбітним і тупо впертим юнаком, навіть мамині відмови від такого кроку проігнорував”, – пояснив Науседа.

Він додавщо після масових мітингів “Саюдіс” поринув “у національне відродження” і більше не брав участі у діяльності Комуністичної партії.

контекст:

Наусіда став президентом Литви у травні 2019 року.

Previous post ВАКС виправдав колишнього голову Рахункової палати Магуту.
Next post “Це просто феєрія смаку”. Як приготувати чебуреки. Рецепт тонкого пухирчастого тіста