Туреччина повернеться до обговорення вступу Швеції до НАТО у червні – радник Ердогана – новини України, Світ

Туреччина має намір повернутися до обговорення вступу Швеції до НАТО у червні 2023 року. Про це сказав радник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Ібрагім Калин в інтерв’ю Анадолу.

Радник Ердогана зазначив, що Швеція ще не повністю задовольнила вимоги Туреччини.

Він повідомив, що Анкара і Стокгольм домовилися провести наступну зустріч щодо вступу Швеції до НАТО в перший або другий тиждень червня.

“Чому середина червня? Тому що закон про боротьбу з тероризмом, який набуде чинності 1 червня – це закон, який полегшить шведському уряду цей крок”, – сказав Калин.

Він наголосив, що закон про боротьбу з тероризмом, який набуде чинності 1 червня, є найсуворішим, дисциплінованим та всеосяжним законом про боротьбу з тероризмом, який Швеція приймала за всю свою історію.

“Він включає аспекти, які ми згадали. У цьому сенсі ми очікуємо, що це розв’яже їм руки і що вони зможуть робити більш рішучі кроки, особливо проти РПК, ФЕТО і пов’язаних з ними структур і підставних організацій”, – пояснив радник Ердогана. .

  • У січні 2023 року генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що наполегливе небажання Туреччини схвалити вступ Швеції до НАТО викликає розчарування, оскільки Швеція сумлінно виконала все, що Туреччина включила до формальних вимог.
  • 4 квітня Фінляндія офіційно стала членом НАТО.

Читайте також: Росія загрожує Фінляндії та Швеції “за НАТО” ядерною зброєю, іскандерами та гіперзвуком

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Керівнику Черкаської єпархії УПЦ (МП) оголосили нову підозру – ОГП
Next post Леді Гага у новому Джокері – ми зібрали найцікавіші факти про сіквел