У Кремлі заявили, що ситуація в Україні “не демонструє перспектив мирного врегулювання”

Так Пєсков прокоментував візит президента Франції Еммануеля Макрона до Китаю та його прохання до голови КНР Сі Цзіньпіну допомогти врегулювати ситуацію в Україні та посадити “усіх” за стіл переговорів.

Китай має дуже ефективний і значний потенціал для надання посередницьких послуг, і нещодавні дипломатичні успіхи Китаю це красномовно продемонстрували. Але з Україною ситуація поки що складна, не демонструє жодних перспектив для мирного врегулювання”, – сказав представник Кремля.

Пєсков додав, що Москва враховуєофіційну та неофіційну позиції, що передаються з Києва”. За його словами, зараз немає “інших шляхів, крім продовження СВО (так у РФ називають повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну. – “ГОРДОН”).

Сьогодні Макрон провів зустріч із Сі Цзіньпіном. Він заявив, що розраховує на те, що лідер КНР “приведе Росію до тями” з приводу агресії проти України.

контекст:

РФ розв’язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим та частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямів.

Китай з початку повномасштабного нападу РФ на Україну намагається дотримуватись нейтральної позиції, але прямо не засуджує дії Москви.

Макрон прибув до Китаю 5 квітня. Його візит триватиме до 7 квітня. Разом з ним приїхала президент Єврокомісії Урсула.він дер Ляйєн. Вона наголосила, що важлива тема зустрічей із Сі Цзіньпіном – війна в Україні.

Перед візитом до Пекіна Макрона провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Обидва лідери заявили про свою спільну готовність залучити Китай для прискорення закінчення війни в Україні та взяти участь у побудові міцного миру в регіоні. Єлисейський палац.

Previous post У Швеції озвучили основний сценарій підриву Північного потоку
Next post Суд обрав запобіжний захід для Остапа Ступки у справі про ДТП, яку він скоїв у стані алкогольного сп’яніння. Заява актора