У США викрили контрабанду обладнання до РФ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

У США викрили контрабанду обладнання до РФ

Фото: Delo.ua

Мін’юст США зазначає, що відповідачі жодного разу не отримали ліцензію на подібний експорт

Зловмисники переправляли до Росії координатно-шліфувальний верстат, який можуть використовувати у сфері оборони.

 

Правоохоронці трьох країн – США, Латвії та Естонії – викрили схему контрабанди обладнання американського виробництва до Росії. Про це повідомляє міністерство юстиції США.

 

З 2018 року співробітники латвійської корпорації вступили в змову з оператором By Trade OU, естонською компанією, а також фізичними особами в Росії та російською компанією з метою контрабанди в РФ обладнання, виготовленого в Коннектикуті – координатно-шліфувального верстата.

 

Це обладнання вимагає ліцензії на експорт та реекспорт до Росії через його потенційне застосування у програмах розповсюдження ядерної зброї та у сфері оборони.

 

Мін’юст США зазначає, що відповідачі жодного разу не подали заявку та не отримали ліцензії від мінторгівлі США на експорт або реекспорт шліфувального верстата.

 

Контрабандистів затримали у Ризі. У результаті, кількох осіб і компаній, причетних до злочинної схеми, звинуватили в окрузі Коннектикут у змові, порушенні Закону про реформу експортного контролю, контрабанді товарів та міжнародній змові з метою відмивання коштів.

 

Суд виніс вирок компанії By Trade OU у вівторок, 4 квітня, та ухвалив конфіскувати 312 192 євро (близько 342 тис. доларів), вилучених у компанії.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post Димова граната ДГ-01 ЗСУ – характеристики і чому вона краща за російські
Next post Ізраїль ракетний обстріл – по країні випустили понад 100 ракет з Лівану