В Ізраїлі за день сталося два теракти. Загинуло троє людей

Перший теракт стався вранці. Як пише The Jerusalem Post, палестинці відкрили вогонь автомобілем, внаслідок чого він звернув на узбіччя і розбився.

Потім авто знову відкрили вогонь. На місці події було виявлено понад 20 гільз.

Внаслідок стрілянини загинули дві сестри з Ефрата, а їхня мати отримала поранення, її доправили до лікарні в критичному стані.



Як зазначає The Jerusalem Post, другий теракт трапився у Тель-Авіві. Нападник їхав по набережній Тель-Авіва, а потім почав стріляти по мирних жителів, що знаходяться поблизу, вбивши при цьому чоловіка.

Згодом ізраїльська поліція заявила, що терорист намагався протаранити пішоходів у Тель-Авіві, перш ніж його машина перекинулася.



Офіцер ізраїльської поліції застрелив нападника, коли він підходив до машини і терорист, ймовірно, потягнувся за своєю зброєю. Пізніше було встановлено, що він був громадянином Ізраїлю із Кфар-Кассема.

Щонайменше семеро людей отримали поранення внаслідок нападів, у тому числі троє отримали поранення середнього ступеня тяжкості та були доставлені до лікарні Іхілів у Тель-Авіві для лікування. Чотири особи отримали легкі поранення.

Усі жертви нападу – туристи. Убитий чоловік був жителем Риму, 36-річним громадянином Італії на ім’я Алессандро Паріні. Інші сім поранених були громадянами Великобританії та Італії.

Незабаром після другого нападу прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив, що наказав про мобілізацію прикордонної поліції та резервістів ЦАХАЛ у відповідь на напади в Тель-Авіві.

ХАМАС заявив, що обидві атаки “свідчать про здатність опору завдати удару Ізраїлю в будь-якому місці” і що вона є “природною відповіддю на злочини Ізраїлю проти мечеті Аль-Акса і віруючих усередині неї”.

контекст:

Обидві атаки відбулися на тлі загострення напруженості в регіоні після зіткнень у мечеті Аль-Акса. За даними влади, було заарештовано щонайменше 400 палестинців. Палестинці заявили, що ізраїльські поліцейські застосували надмірну силу, зокрема світлошумові гранати та сльозогінний газ. Палестинський Червоний Півмісяць повідомив, що 12 палестинців зазнали поранень, у тому числі гумовими кулями.

Незабаром після цих зіткнень із сектора Газа та Лівану було випущено десятки ракет по Ізраїлю. У відповідь Ізраїль атакував сектор Гази.

Previous post Трампу порадили шукати притулку у Росії
Next post На станції “Академік Вернадський” провели другу з початку війни перезмінку експедицій