Саакашвілі: Я вмираю. Моє мучеництво вважатиметься перемогою Путіна – новини України, Світ

Екс-президент Грузії та громадянин України Міхеїл Саакашвілі, якого грузинська влада утримує в ув’язненні, заявив, що вмирає. Про це він написав у колонці для Politico.

Саакашвілі заявив, що він політв’язень у Грузії — країні, яку він очолював президентом з 2004 по 2013 рік.

“Коли я повернувся до Грузії у жовтні 2021 року після восьми років вигнання, щоб підтримати вільні та чесні парламентські вибори, я був здоровим, енергійним 54-річним чоловіком”, – написав Саакашвілі.

Він заявив, що після арешту грузинською владою перебуває в ув’язненні на підставі чуток та політично мотивованих звинувачень.

“І наприкінці моє здоров’я різко погіршилося. Я зараз вмираю”, – написав Саакашвілі.

Він заявив, що його систематично катували, фізично та психологічно, і нині в його організмі є ознаки отруєння важкими металами.

“Зараз я страждаю від приголомшливої ​​множини з більш ніж 20 серйозних захворювань, всі з яких розвинулися в ув’язненні”, – повідомив Саакашвілі.

Він заявив, що без допомоги Конгресу США та Білого дому, а також парламентів ЄС та Великобританії уряд Грузії продовжить заплющувати очі на демократію та верховенство права.

“Також стає все очевиднішим, що я скоро помру, якщо не отримаю належну медичну допомогу за межами країни”, – написав Саакашвілі.

Екс-президент Грузії вкотре звернувся із закликом до США та міжнародного співтовариства зробити все можливе, щоб врятувати його життя, чинивши дипломатичний тиск на уряд Грузії та ввівши економічні санкції проти олігарха Бідзини Іванішвілі та його соратників.

“Моя смерть може викликати політичний хаос у Грузії, але моє мучеництво, безумовно, вважатиметься перемогою Путіна — потужним символом для всіх лідерів цього регіону, а можливо, і всього світу, які не зможуть протистояти російському імперіалізму”, – заявив Саакашвілі.

Читайте також: Європарламент закликав Грузію звільнити Саакашвілі та нагадав про прагнення країни до ЄС

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Байден продовжив дію санкцій проти РФ
Next post На Харківщині виявили 23 катівні, – прокурор області