Росія – це реально ІДІЛ. Там середньовічні деспоти, у них така ідеологія, що Путін їм підходить

“Людей, яких [президент страны-агрессора России Владимир] Путін кидає на фронт, він їх навіть не бачить. Цієї проблеми для нього немає. Вони там розбиратимуться з цією мобілізацією, буде там електронна мобілізація, буде закриття кордонів, вони мордуватимуть людей, вбиватимуть десь у тортурах чи вони підуть добровольцями – все це його не цікавить. Це вже інша дійсність. Він у цій іншій реальності живе”, – наголосив Шустер.

Він вважає, що у Росії не так багато переконаних прихильників війни.

“Скажемо 10% з них можуть бути й переконані ідеологічно путіністи, а решта маси… Їх просто загреблять, дадуть їм якісь “калашникові” старого зразка, іржаві, і пошлють туди. Будь ласка, гинуть. Ця система абсолютно бандитська. І в бандитській системі існує бандитські правила, а бандитські правила засновані на тому, що особистість не відіграє ролі і людські життя не відіграють ролі. Інакше який ти бандит, якщо тебе крапля крові раптом хвилює. Шустер.

Бацман зауважила, що громадяни РФ мають вибір і можливість не йти воювати.

“Навіть якщо росіянин не поїхав з Росії і прийшов повістка, він може не піти на фронт вбивати чи гинути, а може піти до в’язниці. Навіть у цьому вибір”, – заявила журналістка.

“Не простий вибір, але він є. Він непростий, не для кожного щонайменше. Вибір такий сумнівний, тому що ти потрапиш до в’язниці, там тебе опустять… Ви знаєте, що таке російська зона”, – сказав Шустер.

Бацман нагадала, що в армії РФ відбуваються аналогічні злочини.

“Ось ці відео з пригожинцями, з вагнерівцями. Вони там шваброю гвалтують своїх товаришів по службі, типу виховують. Я вже не кажу про те відео, яке облетіло весь світ. Росія сьогодні дорівнює ІДІЛ, коли російські окупанти обезголовлюють українських воїнів, вони відрізають голови, руки “, – Наголосила Бацман.

“З погляду такого сприйняття, це правда ІДІЛ, це екстремізм, зведений до рівня злочину проти людяності та людства. Реально. Давайте подивимося на це ще з іншого ракурсу. Ми дивимося з того ракурсу, як би виграти швидше та з найменшими втратами для України Є Росія з населенням 140 млн, з яких якийсь високий відсоток (я не зараз називатиму) і вони середньовічні деспоти. Ось у них така ідеологія. Їм Путін підходить. От “щоб нас боялися”. – Це треба відрізати голови у прямому ефірі, бомбити українські міста, вбивати та викрадати дітей, робити Бучу. Тоді вас боятимуться”, – зазначив Шустер.

ВІДЕО

Відео: У гостях у Гордона / YouTube

контекст:

11 квітня російські Telegram-канали почали розповсюджувати відео з обезголовленням українського військового. СБУ розпочала розслідування вбивства, у Міноборони України заявили, що займаються ідентифікацією загиблого, та закликали не поширювати відео страти.

CNN повідомив, що відео з стратою два: 8 квітня в мережі було оприлюднено ролик із двома вбитими українськими військовими. Ці два випадки, мабуть, не пов’язані, зазначив канал.

Російські окупанти не вперше страчують українських військових, знімаючи це на відео. Попередній подібний гучний випадок стався 6 березня, коли у мережі поширилося відео, як стверджується, розстрілу українського військовополоненого кількома російськими окупантами, які відкривають українцем вогонь з автоматичної зброї після його слів: “Слава Україні!” Де і коли його знято, на момент публікації відео відомо не було.

Подію засудили в Україні та за кордоном, зокрема Євросоюз.

У моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні заявили, що такі випадки не поодинокі.

Previous post «Спільної мови з Путіним ми ніколи не досягнемо. Це, нарешті, наші партнери почали розуміти» – Андрій Загороднюк
Next post З Днем ангела Платон — Привітання, картинки та листівки українською на іменини Платона