У Санкт-Петербурзі чули гучний вибух, від якого “похитнулися вдома”

За даними Telegram-каналів “Пітер Live” та “Mash на Мийці”, вибух чули у Гатчинському районі Ленінградської області.

“Сильна бавовна прогриміла у поселенні Графська Слов’янка в Гатчинському районі – ударна хвиля була досить відчутною. На записах з камер відкритого горіння немає. Що саме сталося, зараз з’ясовують”, – сказано у повідомленні “Пітер Live”.



Вибух також чули на півдні Санкт-Петербурга, Пушкінському районі (він межує з Гатчинським районом Ленінградської області), повідомила Telegram “Фонтанка”.

“Жителі півдня Петербурга розповідають про гучний звук, від якого похитнулися їхні будинки. Правоохоронні органи шукають джерело тривоги. Камера відеоспостереження зафіксувала звук вибуху. Місцеві діляться інформацією, як відчули “наслідки вибуху”, кажуть, що бачать машини МНС, що проїжджають повз” – розповіли журналісти.



Одна з місцевих мешканок повідомила “Фонтанці”, що в деяких після вибуху “вдома трясло” та “вікна відкрилися”.

“Ми думаємо, що це, швидше за все, аеродром пушкінський військовий”, сказала вона.

Водночас, за даними видання, люди, які живуть поряд із аеродромом, “фіксують на військовому об’єкті тишу.

Пізніше “Фонтанка” повідомила, що вибух пролунав поряд із кінно-спортивним клубом “Ковбой” у Павловську (це внутрішньоміське муніципальне утворення у складі Пушкінського району Санкт-Петербург). У клубі від вибуху пробило дах, але його джерело, за даними співрозмовників видання, знаходився десь в іншому місці.

“До нас все це прилетіло, але це [произошло] не в нас. Кажуть, десь на залізниці (“Ковбой” знаходиться поряд із залізничною станцією Павловськ. “ГОРДОН”), але це з Інтернету інформація. У нас дах пробило. Чим саме пробило, ми поки що не розуміємо, розуміємось”, – сказали в клубі.


Вибух пролунав недалеко від кінно-спортивного клубу "Ковбой" у Павловську (входить до складу Санкт-Петербурга).  Скріншот: google.com/maps


Працівник клубу розповів телеканалу “78”, що почув “бавовну”, “потім пішла ударна хвиля і кількома секундами пізніше прилетіло каміння”. Він підтвердив, що це сталося не на території клубу.

“Якби зовсім поряд це було, я б поряд з вами не розмовляв”, – сказав він.





“Фонтанка” повідомила, що офіційної інформації, що сталося, наразі немає. Поліція, Росгвардія та МНС обстежили територію в Пушкінському районі, але нібито поки не знайшли місце та джерело вибуху. У місті, за інформацією журналістів, нічого не горіло та не було диму.

контекст:

Це не перший за останній рік вибух у регіонах Росії, які знаходяться далеко від зони бойових дій в Україні. Зокрема, у грудні 2022 року вибухи пролунали на двох аеродромах у Рязанській та Саратовській областях. “Медуза” уточнила, що вони знаходяться за 500 і 750 км від кордону з Україною.

У міноборони РФ заявили, що аеродроми були атаковані українськими безпілотниками. Докази в Москві не навели, влада України про свою причетність до інцидентів не заявляла. В результаті атак погинули троє людей, постраждали ще четверо, кілька літаків отримали пошкодження.

В Офісі президента України, коментуючи вибухи у Росії, припустили, що “таких ексцесів буде дуже багато”. Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозував, що удари по території РФ будуть “глибшими і глибшими”.

Санкт-Петербург знаходиться приблизно за 1200 км від України.

Previous post Виробник Hyundai представив нову технологію мобільності автомобіля e-Corner
Next post В Одесі мати з дворічною донькою випали з балкону на 16-му поверсі – поліція