Без камер риторика Угорщини щодо вступу України до НАТО зовсім інша – Жовква

Ігор Жовква розповів, як відбувається спілкування Володимира Зеленського з вищим керівництвом Угорщини поза камерами.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто днями прокоментував слова президента України Володимира Зеленського про “політичну заплутаність еліт країни” (мова йшла про членство України в НАТО – ред.) і заявив, що Україна не має права оцінювати поведінку Угорщини як країни-члена НАТО.

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв’ю ТСН.ua розповів, що насправді спілкування Володимира Зеленського з представниками угорської влади поза камерами має інший тон.

“Я скажу дуже просто: президент України має безпосереднє спілкування наприклад із прем’єр-міністром Угорщини, коли немає камер, дуже часто чує зовсім інші слова. От вам і відповідь на запитання. Ви знаєте, що свого часу Угорщина запровадила так звану заборону на проведення засідань Комісії Україна-НАТО на рівні вище, ніж посол. Що сталося буквально місяць тому? Відбулося засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба брав у ньому безпосередню особисту участь. І, незважаючи на голосну риторику, яку ті ж самі особи, про яких ви говорите, висловлювали, результативне засідання відбулося, знайшли процедуру, як можна провести це засідання. І ви знаєте, щось мені підказує, що це не останнє засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні”, – зауважив політик.

Нагадаємо, віцеспікерка парламенту Угорщини Дора Дуро заявила, що без ризику початку війни вступ України до НАТО можливий лише в тому разі, якщо Росія схвалить це у вигляді певної угоди.

Читайте також:

Previous post Курс долара в Україні у травні 2023 року буде в межах 37,4-38,1 гривні, сказала Ганна Золотько
Next post Яків Гніздовський – український художник, який здобув визнання у США і прикрасив Білий дім